Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
23 C
Chios

Social

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου

Πέντε συνδυασμοί διεκδίκησαν την ψήφο των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πέντε συνδυασμοί αποτελούμενοι από αιρετούς των Δήμων του Βορείου Αιγαίου διεκδίκησαν την ψήφο των εκλεγμένων συναδέλφων τους στις αρχαιρεσίες για την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου και αντιπροσώπων στην Κ.Ε.Δ.Ε.που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το πρωί στη Μυτιλήνη.
Να σημειώσουμε ότι η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, που έλαβα χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, αποτελείται από τους εκπροσώπους των μελών της που είναι οι Δήμοι του Βορείου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα αποτελείται από Δημάρχους, εκπροσώπους των Δήμων του Βορείου Αιγαίου (δημοτικοί σύμβουλοι), που ανέρχονται συνολικά σε 75 μέλη. Στις εκλογές που έγιναν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ψήφισαν 68 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 67 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Για το Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι παρακάτω:
1) «Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο»: 23 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Παναγιώτη ΑναγνώστουΔημήτρη Βαρβαγιάννη και Ιωάννη Καραβασίλη. Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Παναγιώτης Αναγνώστου.
2) «Ενωμένοι για το Βόρειο Αιγαίο»: 19 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Ιωάννα ΚατανάκηΜιχάλη Μαμάκο και Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο. Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Μανώλης Βουρνούς.
3) «Συνεργασία Βορείου Αιγαίου»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει ο Στρατής Ζαφείρης.
4) «Αρίσταρχος ο Σάμιος»: 9 ψήφοι και 2 έδρες αποτελούμενες από τον Κωνσταντίνο Βογιατζή και τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου. Την δεύτερη έδρα κατέλαβε ο συνδυασμός μετά από κλήρωση καθώς υπήρχε ισοψηφία.Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ευάγγελος Καρράς.
5) «Λαϊκή Συσπείρωση»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει η Νίκη Τσιριγώτη.
Τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. απαρτίζουν οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίο. Το Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο του.
Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτό που παρατηρείται είμαι μια διάσπαση των δυνάμεων που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία καθώς και το γεγονός ότι από το ψηφοδέλτιο «Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο» που στηρίχτηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη εκλέχτηκε στο Δ.Σ. μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος που ανήκει στην παράταξη του ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης. Παρότι ήταν υποψήφιοι έξι συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ αυτών και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Στρατής Δαγκλής, Κωνσταντίνος Κουνέλλης και Παναγιώτης Τσακύρης που δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

 

Αναδημοσίευση: https://www.stonisi.gr/post/4988/neo-dioikhtiko-symvoylio-sthn-perifereiakh-enwsh-dhmwn-voreioy-aigaioy-pics

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...