Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
26 C
Chios

Social

«Να στηρίξει οικονομικά η πολιτεία τα ερασιτεχνικά σωματεία» (vid)

Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΠΟ για τη συνέχιση ή μη των τοπικών πρωταθλημάτων

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΠΟ και το Υπουργείο Οικονομικών η ΕΠΣ Χίου σκιαγραφεί το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας και ζητά έκτακτη οικονομική στήριξή τους λόγω της πανδημίας αλλά και την επαναφορά της τακτικής κρατικής επιχορήγησης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Κώστας Νικολαΐδης, ανέφερε πως η ΕΠΣ Χίου βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις άλλες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων προκειμένου από κοινού να πιέσουν γι’ αυτό το αίτημα.

Παράλληλα, ο κ.Νικολαΐδης αναφερόμενος στη συνέχιση ή μη των τοπικών πρωταθλημάτων εξήγησε πως όλες οι Ενώσεις αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΠΟ με τον ίδιο να συμπληρώνει πως η ΕΠΣ θέτει προτεραιότητα την υγεία των αθλητών.

Εξ’ άλλου, όπως ανέφερε, τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία δεν επιθυμούν τη συνέχιση των αγωνιστικών υποχρεώσεων ενώ και οι αρμόδιοι για την απόφαση φαίνεται να συγκλίνουν προς τη μη επανέναρξη Γ’ Εθνικής και Τοπικών Πρωταθλημάτων.

Ανακύπτει, ωστόσο, μια δυσκολία και αυτή αφορά την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α’ Κατηγορία όπου Μίκρα και Κανάρης ισοβαθμούν στην κορυφή με την Μίκρα να είναι τυπικά πρώτη καθώς έχει κερδίσει τον Κανάρη στο μόνο μεταξύ τους ματς, όμως ο Κανάρης έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

«Όταν θα προκύψει η απόφαση της ΕΠΟ, θα λάβουμε σαν εκτελεστική επιτροπή τη δική μας απόφαση φυσικά σε συνεργασία με τα σωματεία», ανέφερε ο Κώστας Νικολαΐδης.

Περισσότερα Νέα

«Τα Κέντρα Υγείας πέριξ των ΚΥΤ σημαίνουν μονιμοποίησή τους» (vid)

Την αντίθεση του με το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρων Υγείας πέριξ των ΚΥΤ εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης...

Βραδιά με ποίηση του Ματθαίου Μουντέ από την ΠΕΚΕΒ

Η Π.Ε.Κ.Ε.Β. και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια των δράσεων «Αιγαίο, ρίζα και διάρκεια…»...

Έρχεται Χίο ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χ.Λιάπης

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και ψυχίατρος Δρ. Χρήστος Λιάπης θα βρίσκεται...