Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
14 C
Chios

Social

«Να στηρίξει οικονομικά η πολιτεία τα ερασιτεχνικά σωματεία» (vid)

Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΠΟ για τη συνέχιση ή μη των τοπικών πρωταθλημάτων

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΠΟ και το Υπουργείο Οικονομικών η ΕΠΣ Χίου σκιαγραφεί το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας και ζητά έκτακτη οικονομική στήριξή τους λόγω της πανδημίας αλλά και την επαναφορά της τακτικής κρατικής επιχορήγησης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Κώστας Νικολαΐδης, ανέφερε πως η ΕΠΣ Χίου βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις άλλες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων προκειμένου από κοινού να πιέσουν γι’ αυτό το αίτημα.

Παράλληλα, ο κ.Νικολαΐδης αναφερόμενος στη συνέχιση ή μη των τοπικών πρωταθλημάτων εξήγησε πως όλες οι Ενώσεις αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΠΟ με τον ίδιο να συμπληρώνει πως η ΕΠΣ θέτει προτεραιότητα την υγεία των αθλητών.

Εξ’ άλλου, όπως ανέφερε, τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία δεν επιθυμούν τη συνέχιση των αγωνιστικών υποχρεώσεων ενώ και οι αρμόδιοι για την απόφαση φαίνεται να συγκλίνουν προς τη μη επανέναρξη Γ’ Εθνικής και Τοπικών Πρωταθλημάτων.

Ανακύπτει, ωστόσο, μια δυσκολία και αυτή αφορά την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α’ Κατηγορία όπου Μίκρα και Κανάρης ισοβαθμούν στην κορυφή με την Μίκρα να είναι τυπικά πρώτη καθώς έχει κερδίσει τον Κανάρη στο μόνο μεταξύ τους ματς, όμως ο Κανάρης έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

«Όταν θα προκύψει η απόφαση της ΕΠΟ, θα λάβουμε σαν εκτελεστική επιτροπή τη δική μας απόφαση φυσικά σε συνεργασία με τα σωματεία», ανέφερε ο Κώστας Νικολαΐδης.

Περισσότερα Νέα

Χίος, Λέσβος, Μαλακάσα. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής;

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές του κ. Μηταράκη...

Ανταρσία στο Αιγαίο: Γιατί καταψηφίσαμε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας

Η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, κατά την...

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα ισχύσει για την υποβολή των δηλώσεων εργαζομένων και εργοδοτών στο...