Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
19 C
Chios

Social

Να μπει μπροστά ο Δήμος ζήτησαν σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις

Οι επόμενες ημέρες δεν είναι για τσάμπα μάγκες αλλά για παληκάρια

“Ο Δήμος Χίου θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων με κάθε κόστος”  τόνισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών Κ.Τριαντάφυλλος, επισημαίνοντας ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση. “Οι επόμενες μέρες δεν είναι για τσάμπα μάγκες αλλά για παληκάρια” ανέφερε ο Κ.Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι δεν θα αμαυρωθεί το Αίπος στο οποίο συνοψίζεται η ιστορία του νησιού.

Ο κ.Τριαντάφυλλος αποδόμησε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την ανάγκη δημιουργίας δομής, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία αποσυμφόρηση, μια και μόλις 70 άτομα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα τον τελευταίο μήνα.

“Το Δ.Σ δεν λέει ότι θέλουμε δομή 500 αλλά δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση και εφόσον με νόμο γίνει αυτό τότε μόνο δεχόμαστε τη δημιουργία δομής” είπε ο ίδιος, καλώντας τον Δήμαρχο να αποδείξει κατά πόσο τις επόμενες μέρες το “πλοίο θα οδηγηθεί σε ήρεμο λιμάνι”.

Ήρθε η ώρα να εξειδικεύσουμε την αντίδρασή μας

“Τώρα ήρθε η ώρα να εξειδικεύσουμε τους τρόπους αντίδρασης”  είπε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Μ.Βουρνούς επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων που θα δείχνουν την αντίδραση του Δήμου στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ο ίδιος πρότεινε τέλος να υπάρχει μια συμβολική κίνηση που θα δείχνει τη φροντίδα τη Δήμου στον πρωτογενή τομέα.

Δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας

Για “την ανάγκη να υπερασπίσουμε τις αποφάσεις μας” μίλησε ο επικεφαλής του Χιος Μπροστά, Γιάννης Καραβασίλης, επαναλαμβάνοντας ότι το Δ.Σ έχει ψηφίσει ένα ακόμα πλέγμα αιτημάτων πέρα από τη δημιουργία δομής 500 ατόμων.

Ο κ.Καραβασίλης πρόσταξε το αίτημα νομοθετικής ρύθμισης που θα βάζει τα νησιά στο ίδιο πλαίσιο με τον Έβρο, όπου γίνεται μόνο καταγραφή. “Η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκλωβίσει κόσμο στα νησιά, εμείς δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας” ανέφερε ο ίδιος, ζητώντας να επισπευθούν οι νομικές ενέργειες.

ΔΣ και Δήμαρχος δίπλα στον λαό στη σύγκρουση που αποφάσισε η κυβέρνηση

“Ο Υπουργός μπέρδεψε το Δ.Σ με τα κανάλια που εμφανίζεται” είπε ο Μ.Σκουφαλος σχολιάζοντας την επιστολή του Ν.Μηταράκη προς τους συμβούλους.

Ο Μ.Σκούφαλος τόνισε για μια ακόμα φορά ότι οι εχθροί που δημιουργούν το πρόβλημα είναι οι πολιτικές Ε.Ε και ΝΑΤΟ που εξαθλιώνουν τους λαούς.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχουν ήδη ξεκινήσει βάρδιες περιφρούρησης στο Αιπος και τόνισε ότι το ζήτημα είναι ποιος θα υπερασπίσει όσα έχουμε αποφασίσει. “Η απόφαση πρέπει να είναι ότι το Δ.Σ και ο Δήμαρχος θα πρέπει να συνταχθεί με το λαϊκό αίσθημα, με δεδομένο ότι τη σύγκρουση την έχει επιλέξει η εξουσία” κατέληξε ο Μ.Σκούφαλος.

Κάποιοι δούλευαν για να υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νησιά

“Η αναξιοπιστία δεν είναι του Μηταράκη αλλά όλης της κυβέρνησης” είπε ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Μ.Σταθης, αναφέροντας ότι κάποιοι δούλευαν για να δημιουργηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  υπερασπιζόμενος την πολιτική ης προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Ολοι θα πρέπει να είμαστε εκεί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες για να μην γινει καμία δομη” κατέληξε ο Μ.Στάθης, λέγοντας ότι η διγλωσσία της δημοτικής αρχής δεν πείθει.

Η δομή δεν θα γίνει, δεν θα το επιτρέψουμε

“Οποιαδήποτε δομή θα είναι κολαστήριο” είπε ο Δ.Αντωνόγλου λέγοντας ότι η Χιακη Συμπολιτεία είναι υπέρ των κινητοποιήσεων νε μπροστάρηδες τους δημοτικούς συμβούλους και τον Δήμαρχο ώστε να υπερασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών. “Ο αγώνας προσφύγων  και κατοίκων είναι κοινός” είπε ο κ Αντωνογλου, λέγοντας ότι μόνο η κυβέρνηση θέλει τη δομή αυτή.

Περισσότερα Νέα

Ποιες επιταγές λαμβάνουν παράταση 75 ημερών για να πληρωθούν

Οι επιταγές και τα γραμμάτια με ημερομηνία πληρωμής από 30 Μαρτίου ως και 31 Μαϊου...

ΛΙΣΤΑ: Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα νέα μέτρα

Νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Το ΥΠΟΙΚ δημοσιοποίησε τη νέα...

Α.Μιχαλίδης: «Ανεπαρκή τα μέτρα θωράκισης από τον κορονοϊό στη ΒΙΑΛ» (vid)

Αναμενόμενη λόγω της διασποράς του ιού χαρακτήρισε την εξέλιξη με την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού...