Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
27 C
Chios

Social

«Να μην εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα γεγονότα στη Μόρια για να κατασκευάσει κλειστές υπερδομές» (vid)

Η Μόρια δεν κατασκευάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί κυβέρνησης Σαμαρά, ανέφερε από τη Βουλή ο Βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Στην ομιλία του ο Α. Μιχαηλίδης εστίασε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ζήτημα που λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Λέσβο απασχολεί εκ νέου με επείγοντα τρόπο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο βουλευτής ανέφερε αρχικά ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η δομή της Μόριας δεν κατασκευάστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά. Σχολίασε, επίσης, την «δημιουργική λογιστική» του κ. Μηταράκη ως προς την υποτιθέμενη αποσυμφόρηση, τονίζοντας ότι ο αριθμός διαμενόντων στα ΚΥΤ είναι πολλαπλάσιος από εκείνον που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Όσον αφορά μια άλλη επωδό του κυβερνητικού λόγου, αυτήν περί περί «μηδενικών ροών», τόνισε ότι αυτές φαίνεται να επιτυγχάνονται και με εξαφανίσεις ανθρώπων, περιστατικά δηλαδή που έχουν καταγγείλει όχι μόνο διεθνείς οργανισμοί, αλλά ακόμα και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας.

Στάθηκε, επιπροσθέτως, στις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο για τις οποίες η κυβέρνηση δεν πράττει ουδέν ουσιαστικό: καμιά δημιουργία δομών στην ενδοχώρα δεν έχει λάβει χώρα, αλλά και κανένα αίτημα μετεγκατάστασης προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, προειδοποίησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να μην εκμεταλλευτεί τα γεγονότα της Μόριας προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό κατασκευής κλειστών υπερδομών, στο οποίο αντιδρούν σθεναρά και καθολικά οι νησιωτικές κοινωνίες.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...