Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
17 C
Chios

Social

«Να μην εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα γεγονότα στη Μόρια για να κατασκευάσει κλειστές υπερδομές» (vid)

Η Μόρια δεν κατασκευάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί κυβέρνησης Σαμαρά, ανέφερε από τη Βουλή ο Βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Στην ομιλία του ο Α. Μιχαηλίδης εστίασε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ζήτημα που λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Λέσβο απασχολεί εκ νέου με επείγοντα τρόπο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο βουλευτής ανέφερε αρχικά ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η δομή της Μόριας δεν κατασκευάστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά. Σχολίασε, επίσης, την «δημιουργική λογιστική» του κ. Μηταράκη ως προς την υποτιθέμενη αποσυμφόρηση, τονίζοντας ότι ο αριθμός διαμενόντων στα ΚΥΤ είναι πολλαπλάσιος από εκείνον που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Όσον αφορά μια άλλη επωδό του κυβερνητικού λόγου, αυτήν περί περί «μηδενικών ροών», τόνισε ότι αυτές φαίνεται να επιτυγχάνονται και με εξαφανίσεις ανθρώπων, περιστατικά δηλαδή που έχουν καταγγείλει όχι μόνο διεθνείς οργανισμοί, αλλά ακόμα και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας.

Στάθηκε, επιπροσθέτως, στις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο για τις οποίες η κυβέρνηση δεν πράττει ουδέν ουσιαστικό: καμιά δημιουργία δομών στην ενδοχώρα δεν έχει λάβει χώρα, αλλά και κανένα αίτημα μετεγκατάστασης προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, προειδοποίησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να μην εκμεταλλευτεί τα γεγονότα της Μόριας προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό κατασκευής κλειστών υπερδομών, στο οποίο αντιδρούν σθεναρά και καθολικά οι νησιωτικές κοινωνίες.

Περισσότερα Νέα

Έτοιμη να λύσει το χρηματοδοτικό κενό για τον βιολογικό της Βολισσού η Περιφέρεια (vid)

Την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να στηρίξει τους κατοίκους της Βολισσού έτσι ώστε να...

«Η αντιπολίτευση προστάτευσε τη δημοτική αρχή και 43 διμηνίτες» (vid)

Καταλυτική ήταν η επιμονή των αντιπολιτεύσεων στο να εμποδίσουν την πρόσληψη 43 διμηνιτών από τη...

«Κενό» στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και στη Χίο (vid)

Ένα σημαντικό  κενό στην διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών με κορονοϊό εντοπίζει και...