Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
6 C
Chios

Social

«Να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι του Σκυλιτσείου το επίδομα απασχόλησης με περιστατικά Covid-19»

Για προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο ΣΕΣΝΟΧ

Να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Σκυλιτσείου Νοσοκομείου στις ονομαστικές καταστάσεις όσων απασχολήθηκαν με περιστατικά κορονοϊού, έτσι ώστε να λάβουν το σχετικό έκτακτο επίδομα, ζητά με ανακοίνωσή του από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ο ΣΕΣΝΟΧ.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης για κατάρτιση καταστάσεων, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «διχασμού των εργαζομένων των δημοσίων μονάδων υγείας που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ:

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας συνεχίζουμε την προσπάθεια  – μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες – όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας του Λαού.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχουν νοσήσει από τον SARS-CοV-2.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί για άλλη μια φορά  να διχάσει τους εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων υγείας. Kαλώντας τις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις όσων απασχολήθηκαν με περιστατικά Covid-19, με σκοπό τη χορήγηση έκτατου επιδόματος, αποκλείοντας  ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων.  

Το Γ.Ν. Χίου είναι το μοναδικό νοσοκομείο του νομού και όλο το προσωπικό του έρχεται σε επαφή και μπορεί να διαχειριστεί σε όλους τους τομείς του περιστατικό covid-19 εκ παραδρομής, όπως και έχει συμβεί.

ΖΗΤΑΜΕ:

Να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας, μηδενός εξαιρουμένου, στις καταστάσεις που θα σταλούν στο Υπουργείο Υγείας.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, όλο οι Υγειονομικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,  να μην πέσουν στην παγίδα του “διαίρει και βασίλευε”. Ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Στις 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ μαζί με τους συναδέλφους μας από τις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και διεκδικούμε:

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις,  στελέχωση – αξιοποίηση των νοσοκομείων, που έκλεισαν με τα Μνημόνια και παρέμειναν κλειστά από όλες ως τώρα τις κυβερνήσεις  για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή συνάντηση της Συμμαχίας Αξιών με το Τοπικό Συμβούλιο Θυμιανών

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με όλες τις Κοινότητες της Χίου η Συμμαχία Αξιών. Έτσι, μετά τις...

Δριμύ «κατηγορώ» των αντιπολιτεύσεων κατά της δημοτικής αρχής για τις 93 προσλήψεις «εξπρές» στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη 93 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας...

Να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

Μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και...