Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
18 C
Chios

Social

Ν.Μηταράκης: «Θέμα χρόνου να ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών ελεγχόμενων κέντρων» (vid)

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία των υπερδομών στα νησιά, όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο Mega και τον Ν.Ευαγγελάτο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ.Μηταράκης υπογράμμισε πως ουδέποτε μίλησε για πάγωμα του σχεδιασμού της κυβέρνησης και των επιτάξεων αλλά για διορία που έχει δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση για να υποδειχθούν εναλλακτικές τοποθεσίες. Μάλιστα, είπε πως δεν πάει πίσω ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και είναι ζήτημα χρόνου να ξεκινήσουν να δουλεύουν οι μπουλντόζες.

Ο Ν.Μηταράκης, παράλληλα, άσκησε κριτική στις αρχές των νησιών για την στάση τους, αναφέροντας πως «κανείς δεν έχει συμβάλλει».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης για δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων κέντρων καθώς «όσο τα κέντρα είναι ανοικτά δυσχεραίνεται και η δημόσια ασφάλεια και η δυνατότητα επιστροφών, οπότε εμποδίζεται ο νόμος που ισχύει από την αρχή του χρόνου».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νότης Μηταράκης στο βίντεο.

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...