Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020
30 C
Chios

Social

Ν.Μηταράκης: «Μέχρι το Πάσχα του 2021 θα έχουν φύγει από τις δομές 100.000 άτομα»

Δίχως να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής που θα πάνε

Τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εξήγησε ο Υπουργός, Νότης Μηταράκης, στην εκπομπή στην τηλεόραση του Mega.

Εκεί ανέφερε τους τρεις άξονες προτεραιοτήτων που είναι η μείωση των ροών, ο διαχωρισμός όσων δικαιούνται άσυλο από τους οικονομικούς μετανάστες και την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στις δομές με παράλληλη μείωση στο μισό των 92 δομών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο κ.Μηταράκης, εν συνεχεία, εκτίμησε ότι μέχρι το Πάσχα του 2021 υπό κανονικές συνθήκες με διαδικασίες εξέτασης ασύλου, θα πρέπει να έχουν εξέλθει από τις δομές 100.000 άτομα που φιλοξενούνται σε αυτές, δίχως όμως, να αναφέρει ακριβώς το που θα πάνε και που θα μένουν, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσφέρει ισόβια, ούτε κατοικία, ούτε επιδόματα στους πρόσφυγες, όπως δεν μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα και τους Έλληνες πολίτες. Ενσωματώνονται λοιπόν οι πρόσφυγες στο γενικότερο κοινωνικό κράτος. Και θέλω να σας πω ότι οι έξοδοι από τις δομές δεν είναι κάτι καινούργιο. 15 Φεβρουαρίου του 2019 ο κύριος Βίτσας ξεκίνησε το πρόγραμμα εξόδων από τις δομές», ανέφερε.

Τέλος, όσον αφορά τη Μαλακάσα, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως «θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Περισσότερα Νέα

SWAN: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κυκλική Οικονομία Ενημερωθείτε για το SWAN, την ψηφιακή διαβαλκανική πλατφόρμα Επαναχρησιμοποίησης& Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων...

Ξεκινά η βελτίωση του δρόμου Χίου – Καρφά (vid)

Συμβασιοποιείται και ξεκινά μέχρι το τέλος της εβδομάδας το έργο για τη βελτίωση του δρόμου...

Η ιστορία και το αύριο των πηγών της Κλειδούς στην εκδήλωση του ΦΟΒ (vid)

Τους πρωτεργάτες της μεταφοράς του νερού από τη Μέσα Κλειδού στο σημείο όπου είναι σήμερα...