Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Ν.Μηταράκης για ΜΑΤ: «Δεν ήταν δική μου απόφαση αλλά αναλαμβάνω ευθύνη» (vid)

Για απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να στείλει τα ΜΑΤ και αρχική πρόθεση να μην γίνουν επεισόδια μίλησε ο Υπουργός, Νότης Μηταράκης, που εξέφρασε τη λύπη του για το ότι ξέφυγε η κατάσταση ενώ έκανε λόγο για απίστευτα ψέματα που δηλητηρίασαν τον κόσμο

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην «Αλήθεια», την «Πατρίδα» και τον «Πολίτη» αναφέρθηκε στην επέμβαση των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο και τα όσα τραγικά σημειώθηκαν στα νησιά εκείνο το τριήμερο του Φλεβάρη.

Δεν ήταν δική μου απόφαση τα ΜΑΤ αλλά αναλαμβάνω ευθύνη

Ο κ.Μηταράκης ανέφερε πως δεν ήταν δική του απόφαση η άφιξη των ΜΑΤ αλλά αναλαμβάνει προσωπική ευθύνη ως μέλος της κυβέρνησης.

Εξήγησε ότι, με βάση την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. αν ερχόντουσαν μόνα τους τα μηχανήματα θα τα είχε κάψει ο κόσμος και δεν θα έφταναν στο 17 και πως πρόθεση της Αστυνομίας ήταν να μην υπάρχει κανένα επεισόδιο. «Ρίξανε ρουκέτες στην μπουλντόζα και στο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που πετούσε από πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν.Μηταράκης.

Εκφράζω πραγματική λύπη για αυτά που έγιναν

Σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ, ανέφερε πως υπήρχε μεγάλη ένταση και ξέφυγε απαράδεκτα και η Αστυνομία προσθέτοντας πως παρακολουθεί συστηματικά την ένορκη διοικητική εξέταση που διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ το κατηγορητήριο για τους 29 Χιώτες βρίσκεται σε επίπεδο προ διαδικασίας.

«Σέβομαι την ανάγκη να αντιδράσουν οι κάτοικοι αλλά το να πάνε σε ένα ξενοδοχείο που κοιμάται κόσμος να τους δείρουν εκφεύγει του πολιτισμού μας. Όπως εκφεύγει του πολιτισμού μας οι σκηνές που είδαμε στα Μεστά κατά την αποχώρηση της αστυνομίας», σημείωσε.

Ακούστηκαν απίστευτα ψέματα

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε πως εκείνες τις ημέρες κυκλοφορούσαν απίστευτα ψέματα προς τον κόσμο, δηλητηριάζοντας καθημερινούς ανθρώπους τα οποία απέδωσε σε πολιτικές διαφορές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...