Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
22 C
Chios

Social

Ν.Μηταράκης: «Χρειαζόμαστε τα νέα κλειστά κέντρα – Οι επιστροφές το κλειδί του 2020» (vid)

Συνέντευξη του Νότη Μηταράκη στον ANT1

Ο Υπουργός Μετανάστευσης, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία νέων κλειστών κέντρων ενώ αναφέρθηκε στο πλέγμα ενεργειών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, ο Νότης Μηταράκης ανέφερε πως «χρειαζόμαστε τα νέα κέντρα για να λειτουργήσει η διαδικασία ασύλου, να διευκολυνθούν οι επιστροφές και να ανακτηθεί το κλίμα ασφάλειας».

Ακόμη, σημείωσε ότι «έχουν δίκιο οι νησιώτες να διαμαρτύρονται, υπάρχει δυσπιστία και κούραση. Στόχος μας να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη με επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου και επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Μέσα σε 15 μέρες στο Υπουργείο έχουμε πραγματοποιήσει 4 επιστροφές, πολλαπλάσιο του 2019 αλλά ακόμη χαμηλό. Με τον νέο νόμο βγαίνουν περισσότερες αποφάσεις ασύλου ενώ εφαρμόζουμε τον διαχωρισμό για το εάν δικαιούνται διεθνούς προστασίας ή μη.

Πλέον εξετάζουμε τα αιτήματα από 1/1/20 μέσα σε 20 μέρες. Πρέπει να δείξουμε πως δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Οι επιστροφές είναι το κλειδί του 2020».

Όσον αφορά το σχέδιο με τα πλωτά φράγματα, ο κ.Μηταράκης δεν μπήκε σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες, λέγοντας πως «υπάρχουν διαδρομές που είναι οι αγαπημένες των διακινητών. Χρειάζονται κι άλλα που θα υλοποιηθούν. Πιστεύουμε στην ενεργή μείωση των ροών».

Περισσότερα Νέα

«Το Χρήμα στο Λαιμό σας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα» παρουσιάζει την παράσταση «Το Χρήμα στο Λαιμό σας». Πρόκειται για...

Δυο παραστάσεις στο Ζυγομαλάδικο για το «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…»

Η  θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις  την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 20:30...

Αναλαμβάνει τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου (vid)

Για μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών των σχολείων της Χίου με εύρεση μόνιμης λύσης έκανε...