Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
15.9 C
Chios

Social

Μυήθηκαν στην κινηματογράφηση οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου (vid)

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα που πραγματοποίησαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εφήβους με τίτλο «Άχρονοι κύκλοι, επίμονες γραμμές, ταξίδια μεταμόρφωσης» που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άνασσα».

Στο πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του ΠΙΟΠ, συμμετέχει εκτός από το Μουσικό Σχολείο Χίου και σχολείο από την Αλεξανδρούπολη.

Στόχος, σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Σχεδιασμού Δράσης, Ντόρα Ζαχαροπούλου, είναι να μάθουν τα παιδιά την τέχνη του κινηματογράφου και να δημιουργήσουν διασκεδάζοντας τη δική τους ταινία μικρού μήκους ξαναβλέποντας με άλλη ματιά σημεία της περιοχής τους.

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου με τις συμβουλές των εμψυχωτών Χρυσάνθης Μπαδέκα και Δημήτρη Μπαμπίλη πραγματοποίησαν γυρίσματα στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, στα Μεστά και στο Κάστρο.

Η κινηματογραφίστρια και χορογράφος, Χρυσάνθη Μπαδέκα, έκανε λόγο για μια πολύ όμορφη συνεργασία με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που ξεκίνησε με webinars και προχώρησε στη διενέργεια των γυρισμάτων.

Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου, Ερμίνα Τάμαρη, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος καθώς οι 19 μαθητές που συμμετείχαν έμαθαν πολλά πράγματα για την κινηματογράφηση και ευχαριστήθηκαν τις συνεδρίες και την πρακτική των γυρισμάτων.

Τα ντοκιμαντέρ των εφήβων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα taksidiametamorfosis.com. Για την υλοποίηση του προγράμματος η ομάδα Άνασσα συνεργάστηκε με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Σχεδιασμός δράσης: Ντόρα Ζαχαροπούλου – Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου. Σχεδιασμός – Εμψυχωτές webinars: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Δημήτρης Μπαμπίλης / Επιλογή υλικού επεξεργασίας: Γιάννης Δεληγιάννης, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης / Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι: Γιάννης Δεληγιάννης, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου, Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία:  Έλενα Γρίβα. Γραφιστικά: Ντόρα Ζαχαροπούλου

Περισσότερα Νέα

«Ανοίγει» αύριο θυρίδα της «Κιβωτού» στην Εθνική Τράπεζα της Χίου

Μία θυρίδα η οποία συνδέεται με την «Κιβωτό του Κόσμου» εντοπίστηκε στην Χίο, στο πλαίσιο των ερευνών που...

Η ναυτομάνα Χίος τίμησε τον προστάτη της Άγιο Νικόλαο

Τον προστάτη Άγιο των ναυτικών και του πολεμικού ναυτικού τίμησαν με κάθε λαμπρότητα και χωρίς...

Εθελοντική αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (vid)

Εθελοντική αιμοδοσία, στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε το...