Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

Μπαράζ συλλήψεων της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Άνκω

Σειρά συλλήψεων από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, Άνκω.

Συγκεκριμένα, στη σύλληψη ενός ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν την Τετάρτη αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου.

Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν, δυο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 21 και 60 εκατοστών, καλλιεργούμενα σε ισάριθμες γλάστρες, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι ο δράστης καλλιεργούσε τα δενδρύλλια και κατείχε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χίου.

Ακόμη εντοπίστηκε την Πέμπτη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στη Χίο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, της Άνκω, δέμα που περιείχε ποσότητα χασίς βάρους 93 γραμμαρίων περίπου.

Ταυτοποιήθηκε ο παραλήπτης του δέματος που είναι ένας ημεδαπός που είχε συλληφθεί την Τρίτη από αστυνομικούς για κατοχή μικροποσότητας χασίς.

Ειδικότερα σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος ημεδαπός επικοινωνώντας με άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, παρήγγειλε τις ναρκωτικές ουσίες που απεστάλησαν με το συγκεκριμένο δέμα από περιοχή της Αττικής, καταβάλλοντας ως αντίτιμο 1.800 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο δράστης προόριζε τα ναρκωτικά για περαιτέρω διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι ναρκωτικές ουσίες και το κινητό τηλέφωνο του δράστη κατασχέθηκαν ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χίου.

Περισσότερα Νέα

Ηλεκτρονικά και μέχρι 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα εποχικά βοηθήματα (vid)

Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιηθούν φέτος οι αιτήσεις για τη χορήγηση του...

Κάθε Πέμπτη γιατρός στον Οίκο Ναύτη (vid)

Επιστρέφουν από την Πέμπτη στον Οίκο Ναύτη οι γιατροί,  μιας και η διοίκηση του Σκυλίτσειου...

Με το έργο του Δημοτικού Κήπου ξεκινά η ανάπλαση του Κέντρου της Χίου (vid)

Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα που...