Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019
23 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

«Μπαλώματα οι όποιες παρεμβάσεις πέρα από την πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ»

Την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επεσήμανε για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δ.Μπακλούς, που χαρακτήρισε «μπαλώματα» όποιες άλλες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο και με δεδομένο τον πληθυσμό του νησιού σε συνάρτηση με τη ΒΙΑΛ θα έπρεπε να υπάρχουν 3 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, 2 την απογευματινή και βραδινή.

Μετά τις καταγγελίες για τον εγκλωβισμό ασθενών στο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, ανακλήθηκε η άδεια εργαζομένων και μαζί με εκπαιδευόμενους του ΕΚΑΒ προστέθηκε ένα ακόμα ασθενοφόρο στην πρωινή βάρδια που θα εξυπηρετεί τα εξιτήρια χωρίς όμως να είναι γνωστό μέχρι πότε θα ισχύει αυτό το μέτρο.

Παράλληλα όπως λέει ο κ. Μπακλούς, υπάρχει η διαβεβαίωση από τα κεντρικά ότι επίκειται να έρθουν στη Χίο 7 ακόμα διασώστες για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ μέσα από πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, χωρίς όμως και πάλι να γνωρίζουν την διάρκεια των συμβάσεων αυτών. «Η μόνη λύση είναι πρόσληψη προσωπικού» καταλήγει ο κ. Μπακλούς.

Περισσότερα Νέα

Με αγάπη για τα άλογα και αγωνία για εύρεση χώρου (pics)

Μια ακόμα εξαιρετική δράση παρουσίασε ο Ιππικός Όμιλος Χίου, αυτή τη φορά σε έναν διαφορετικό...

Η Αστυνομική οικογένεια εόρτασε τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο (pics)

Τον Προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο, τίμησε για ακόμα μια χρονιά η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, στην...

Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στον Καρυδά στη Λαγκάδα

Τον όμορφο περιβάλλον πλησίον του λιμανακιού της Λαγκάδας, στην περιοχή Καρυδά, στις παρυφές του ομώνυμου...