Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
5 C
Chios

Social

«Μπαλώματα οι όποιες παρεμβάσεις πέρα από την πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ»

Την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επεσήμανε για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δ.Μπακλούς, που χαρακτήρισε «μπαλώματα» όποιες άλλες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο και με δεδομένο τον πληθυσμό του νησιού σε συνάρτηση με τη ΒΙΑΛ θα έπρεπε να υπάρχουν 3 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, 2 την απογευματινή και βραδινή.

Μετά τις καταγγελίες για τον εγκλωβισμό ασθενών στο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, ανακλήθηκε η άδεια εργαζομένων και μαζί με εκπαιδευόμενους του ΕΚΑΒ προστέθηκε ένα ακόμα ασθενοφόρο στην πρωινή βάρδια που θα εξυπηρετεί τα εξιτήρια χωρίς όμως να είναι γνωστό μέχρι πότε θα ισχύει αυτό το μέτρο.

Παράλληλα όπως λέει ο κ. Μπακλούς, υπάρχει η διαβεβαίωση από τα κεντρικά ότι επίκειται να έρθουν στη Χίο 7 ακόμα διασώστες για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ μέσα από πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, χωρίς όμως και πάλι να γνωρίζουν την διάρκεια των συμβάσεων αυτών. «Η μόνη λύση είναι πρόσληψη προσωπικού» καταλήγει ο κ. Μπακλούς.

Περισσότερα Νέα

Δωρεάν Wi-Fi αποκτά η Παρπαριά (vid)

Δωρεάν Wi-Fi αναμένεται να έχει σύντομα η Παρπαριά. Η Τοπική Κοινότητα έλαβε την πρωτοβουλία με αποτέλεσμα...

Κορονοϊός (16/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν...

Τι θεωρεί κόστος η Δεξιά;

Του Ισίδωρου Λω, μέλους Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χίου: Συχνά γίνονται πολιτικές συζητήσεις και αναπτύσσονται...