Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
24 C
Chios

Social

Μουτζούρης – Κάρμαντζης: Σημαντικό βήμα για το αεροδρόμιο η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων

«Συνεχίζουμε για υπόλοιπα σημαντικά έργα», αναφέρουν

Με κοινή δήλωσή τους, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων όσον αφορά το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου, έγκριση την οποία χαρακτηρίζουν ως ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, σημειώνουν πως συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για άλλα έργα ζωτικής σημασίας όπως το Κόρης Γεφύρι και τις λιμενικές υποδομές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Κ.Μουτζούρη και Στ.Κάρμαντζη:

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση, Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων χρονιζόντων προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.

Περισσότερα Νέα

«2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού» από την ΠΕΚΕΒ

Η θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ παρουσιάζει την παράσταση «2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα...

ΑΔΕΔΥ Χίου: Κάτω τα χέρια από τη δημόσια υγεία – Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με...

Εκδήλωση τιμής για τα 76 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ

Ο Σύλλογος Φίλων & Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (παράρτημα ΠΕΑΕΑ...