Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
11.8 C
Chios

Social

Μηταράκης: Θα μειώσουμε κατά 25% τις εισφορές στις κύριες συντάξεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προβούν σε σημαντικό «κούρεμα» των εισφορών στις κύριες συντάξεις, εξέφρασε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», υποστήριξε ότι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει μείωση εισφορών κατά 25% στις κύριες συντάξεις.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η θέσπιση της ψηφιακής σύνταξης, έτσι ώστε από την 1η Ιουνίου 2020 το 1/3 των συντάξεων να βγαίνει ηλεκτρονικά.

Βρούτσης: Πρώτη προτεραιότητα οι εκκρεμείς συντάξεις

Την εξαγγελία για τη ψηφιακή σύνταξη έκανε την Τρίτη ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διαμορφωθεί ένα προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον και θα απλοποιηθούν δραστικά οι διαδικασίες που αφορούν τις συντάξεις. Ο υπουργός διεμήνυσε πάντως ότι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, η έτερη υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύουν σε πολιτικές που θα βοηθούν όλη την κοινωνία. «Θα βοηθήσουμε τους δήμους και θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες των παιδικών σταθμών και μαζί τους θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού» προσέθεσε.

Περισσότερα Νέα

Στ.Κάρμαντζης: «Είμαστε αμετακίνητοι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία των Υπουργών Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη,...

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την εξίσωση των ΑΕΙ με τα Κολέγια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση...

«Έχω πάψει να ελπίζω, δίνω μια ευκαιρία σε όσα μας εξαγγέλθηκαν»

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μαξίμου δήλωσε πως έχει πάψει να...