Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

«Μηταράκης: Πρώτα υπογράφει δεκαετή μνημόνια και κατόπιν ρητορεύει για τις ολέθριες συνέπειες!»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα:

Χθες , ρητορεύοντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ανάμεσα στα άλλα ο κος Μηταράκης δήλωνε τον έντονο προβληματισμό του για το υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης, το οποίο είναι άγνωστο το πότε και αν θα ισχύσει, γιατί:

– Επιβαρύνει δυσανάλογα τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής με τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατόμων σε χώρους που καταλήγουν, και κατά πλάσμα δικαίου, ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ !!

– προτάσσει τις συνοριακές διαδικασίες έναντι της αυτονόητης ανάγκης προστασίας των εξωτερικών συνόρων.

– οι υποχρεώσεις των κρατών μελών της πρώτης γραμμής είναι αυστηρές και λεπτομερείς, ενώ οι διατάξεις αναφορικά με την αλληλεγγύη έχουν λιγότερο δεσμευτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα διαπιστώνει την επιτακτική η ανάγκη για:

– πίεση προς τρίτες χώρες για ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών που θα πρέπει να συνιστά προϋπόθεση για την ευρύτερη εταιρική τους σχέση με την Ε.Ε.

– Οι επιστροφές που πραγματοποιούνται προς την Τουρκία βάσει της Κοινής Δήλωσης, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ.

Αυτά λοιπόν, ΔΕΝ τα λέει η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ που έχει ασκήσει δριμεία κριτική όσον αφορά τους καταστροφικούς χειρισμούς της (εκάστοτε) Κυβέρνησης σχετικά με την τύχη των νησιών και του Έβρου γύρω από τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, αλλά ο ίδιος ο Υπουργός Μετανάστευσης ο κ. Μηταράκης!!!

– Μετά από αυτές τις δραματικές διαπιστώσεις από τα πιο επίσημα χείλη γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου ο εγκλωβισμός των μεταναστών θα μετριέται σε χιλιάδες άτομα ενώ οι μετεγκαταστάσεις ή οι επιστροφές θα είναι κυριολεκτικά μηδενικές, αφού ως λέξεις παραμένουν ευχολόγιο.

Ομολογούν (…κατά πλάσμα δικαίου…) ότι τα νησιά κι ο Έβρος θα είναι Ελλάδα/Ε.Ε. αλλά για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ/Ε.Ε.!

Είναι ο ορισμός της μετατροπής των ελληνοτουρκικών συνόρων σε γκρίζα ζώνη. Φροντίζουν να γκριζάρουν πρώτα τα νησιά και μετά να ανησυχήσουν!!!!

Πριν βέβαια ο κ. Μηταράκης και αφού έχει κάνει κουβάρι τις ακριτικές κοινωνίες (απόβαση ΜΑΤ, γεγονότα Έβρου, πρωτοφανείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έσπερνε και σπέρνει εσκεμμένα διχόνοια) έσπευσε να δεσμεύσει διά παντός τα νησιά και τον Έβρο με τις Υπερδομές μεταναστών, μεγέθους πόλεων.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υπογράψει δεκαετές μεταναστευτικό μνημόνιο με την Ε.Ε. αρχίζοντας από τη Λέσβο, με την δημιουργία πιλοτικού κέντρου χωρητικότητας 5000+, και έξτρα ΠΡΟΚΕΚΑ αγνώστου χωρητικότητας .

Και το χειρότερο;

Γνωρίζοντας πολύ καλά όπως αποδεικνύεται, τις μετέπειτα ολέθριες συνέπειες και αγνοώντας εσκεμμένα την εθνική διάσταση του προβλήματος, οργανώνεται επικοινωνιακού τύπου συνάντηση στο Μαξίμου, με σκοπό να φανεί η “δήθεν συναίνεση” των τοπικών κοινωνιών στους σχεδιασμούς της καταστροφής.

Εκεί οι Δήμαρχοι, Χίου, Ανατ. Λέσβου και Ανατ. Σάμου στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, συμπεριφέρθηκαν λες και υπήρχε διαγωνισμός για τον πιο αρεστό, τον πιο υπάκουο, τον πιο κομματικό ή τον καλύτερο κόλακα προς την Κυβέρνηση. Εκεί ο κ.Κάρμαντζης απέκρυψε και δεν τόλμησε ούτε καν να ψελίσει το περήφανο ΟΧΙ του ΔΣ, την απόφαση και το ΟΧΙ της χιακής κοινωνίας .

Για τους περήφανους νησιώτες που έχουν υπομείνει τα πάνδεινα από το μεταναστευτικό τόσα χρόνια, ήταν μία άκρως ντροπιαστική εκπροσώπηση.

Αλήθεια, κατόπιν των ομολογιών που εκστόμισε χθες ο κ. Μηταράκης από την Βουλή, τι έχετε να πείτε κ. Κάρμαντζη, κ. Κύτελη, κ. Στράντζο που σπεύσατε να ζητήσετε κιόλας επίσπευση εργασιών για τα υπερκέντρα;

Τί έχετε να πείτε εσείς οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερηφανευόσαστε ότι επιτελέσατε “υπεύθυνα” το “πατριωτικό σας καθήκον” ψηφίζοντας ΝΑΙ στην καταστροφή , ΝΑΙ στο γκριζάρισμα των νησιών;

Πάλι οι ξεγελασμένοι και οι εξαπατημένοι θα είστε εσείς και πάλι τις συνέπειες των πράξεών σας, θα τις επωμιστούν οι νησιώτες;

Δεν σας εμπιστευόμαστε. Δεν υποχωρούμε. Αγωνιζόμαστε.

Τα νησιά δεν παραδίδονται.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...