Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Ήταν 8 Μάρτη 1857, πριν από 164 χρόνια όταν οι εργάτριες της Νέας Υόρκης που ξεσηκώθηκαν, αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αναβάθμιση του μισθού, δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση με τους άνδρες εργαζόμενους.

Η 8 Μάρτη καθιερώθηκε ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα που αγωνίζεται, που παλεύει, που ζητά δικαίωση, που εργάζεται, που είναι μάνα και σύζυγος, που απαιτεί αξιοπρέπεια και σεβασμό, που αντιστέκεται στην καταπίεση, την βία και την εκμετάλλευση μέσα σε χώρους δουλειάς ή ακόμα και μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Σήμερα πολλά πράγματα που θα έπρεπε να έχουν κατακτηθεί και να θεωρούνται δεδομένα, δυστυχώς δεν είναι. Η γυναίκα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σε πολλές περιπτώσεις μέσα σε χώρους δουλειάς αδικίες, άνιση μεταχείριση, λιγότερα δικαιώματα, μικρότερη αμοιβή, υποτιμητική συμπεριφορά από την εργοδοσία, εργασιακή ανασφάλεια.

Η γυναίκα δίνει έναν σκληρό καθημερινό αγώνα σε κάθε επίπεδο. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα φαινόμενα έμφυλης βίας, σεξισμού και καταπίεσης σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι τελευταίες φρικιαστικές καταγγελίες στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι γυναίκες και τα φεμινιστικά κινήματα έχουν να δώσουν μεγάλο και σκληρό αγώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι πάντα στο πλευρό των γυναικείων σωματείων, των οργανώσεων, και του φεμινιστικού κινήματος, πάντα συμπαραστάτης και συμμέτοχος στους αγώνες για να κατακτήσει η γυναίκα την θέση που της αξίζει στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια.

Η παγκόσμια μέρα για την γυναίκα μας γεμίζει με όραμα και ελπίδα. Κόντρα στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και της πατριαρχίας. Η ισότητα των δύο φύλων, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός θα γίνουν πράξη.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...