Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
7 C
Chios

Social

Μήνυμα του Στ.Κάρμαντζη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα Δημάρχου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Από το 1992, κάθε χρόνο, η 3η Δεκεμβρίου τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Με αφορμή την ημέρα αυτή καλούμαστε να αλλάξουμε νοοτροπία και με ευαισθησία και αλληλεγγύη να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τη συμπεριφορά μας έναντι των Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ημέρα εκτός από τον ειδικό συμβολισμό της, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής όλων των πολιτών στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή αλλά και την υιοθέτηση λύσεων στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Με αυτόν τον τρόπο -ως ζητούμενο και απαίτηση- η ένταξη των ΑΜΕΑ,  θα δώσει ώθηση και προοπτική για την ολόπλευρη πρόοδο της κοινωνίας. Κυρίως όμως θα δικαιώσει το διαχρονικό αγώνα των συνανθρώπων μας, εκπληρώνοντας τα όνειρά τους για ίση ανάπτυξη και ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά.

Τέλος, οι άνθρωποι με αναπηρία ως μοναδικοί ήρωες της ζωής αποτελούν και ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Μέσα από τις δικές τους περιπέτειες και δυσκολίες αναδεικνύουν την αξία και το μεγαλείο της ζωής, οπλίζοντάς μας με σύνεση, υπομονή και επιμονή για την αντιμετώπιση των δικών μας μικρών ή μεγάλων δυσκολιών.

Ως Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη έγνοια και ενδιαφέρον επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ειδικές δυνατότητες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών και υποδομών προκειμένου όλοι να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην καθημερινότητά, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Είμαστε όλοι Διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι!!!

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή συνάντηση της Συμμαχίας Αξιών με το Τοπικό Συμβούλιο Θυμιανών

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με όλες τις Κοινότητες της Χίου η Συμμαχία Αξιών. Έτσι, μετά τις...

Δριμύ «κατηγορώ» των αντιπολιτεύσεων κατά της δημοτικής αρχής για τις 93 προσλήψεις «εξπρές» στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη 93 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας...

Να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

Μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και...