Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Μήνυμα του Παντελή Μπουγδάνου για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών:

Σήμερα αποτείνουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους εθνικούς μας ευεργέτες. Φέρνουμε στη μνήμη μας, όλους εκείνους που σε χαλεπούς καιρούς για το γένος και τον τόπο, έδωσαν το παρόν, συμβάλλοντας στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του ταλαιπωρημένου  λαού, στη διαμόρφωση του νεοελληνικού μας πολιτισμού, στην απελευθέρωση και στην αναγέννηση της Ελλάδας. Σε εκείνους που μετέτρεψαν το φιλότιμο και την αγάπη για την πατρίδα σε έργο και προσφορά με πρωταρχικό σκοπό το εθνικό συμφέρον Αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης με κυρίαρχο το πνεύμα αλληλεγγύης και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Η αποτελεσματική συμβολή τους «απεικονίζεται» στην ίδρυση πρωτοποριακών σχολείων, στις δωρεές οικημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, στη στήριξη μεγάλων φιλανθρωπικών έργων, στη δημιουργία μνημειακών έργων δημόσιου χαρακτήρα.

Η Χίος κατέχει ξεχωριστή θέση στην παράδοση της εθνικής ευεργεσίας, αφού ανέδειξε σπουδαίους εθνικούς και τοπικούς, όπως ο Ι. Δρομοκαϊτης, ο Ι. Βαρβάκης, η Έλενα Βενιζέλου, οι Σκυλίτσηδες, ο Γ. Χατζηπατέρας, οι Ράλληδες, η οικογένεια Σκαραμαγκά, ο Α. Συγγρός, ο Α. Κοραής, ο Δ. Μάξιμος, οι Μπενάκηδες και τόσοι άλλοι με σημαντική προσφορά.

Πρέπει να συνεχίσουν οι αξίες της εθνικής ευεργεσίας να αποτελούν πηγή έμπνευσης στην κοινωνία μας και το παράδειγμα τους να δείξει τον δρόμο για να αναδυθούν νέοι σύγχρονοι ευεργέτες.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (19/10): 438 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 1 στη Χίο

  438 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/10 από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 85 είναι οι διασωληνωμένοι...

Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση

Η Βιβή Ποταμούση αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,...

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...