Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Μηδενικά τέλη για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων στο λιμάνι (vid)

Σε μια προσπάθεια στήριξης των επιχειρηματικών της εστίασης, που  έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο στη συνεδρίαση της Παρασκευής αποφάσισε την καταβολή ενός συμβολικού τιμήματος για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων στις ζώνες λιμανιών.

Ομόφωνα το σώμα αποφάσισε να καθορίσει την τιμή στο 1€ για τα νέα  πεζοδρόμια της προκυμαίας και 0.50€ για την κατάληψη χώρων στις υπόλοιπες ζώνες των λιμανιών, μηδενίζοντας ουσιαστικά τα τέλη και ανταποκρινόμενο στο σχετικό αίτημα του τοπικού σωματείου εστίασης.

Έτσι το ετήσιο αντίτιμο για την κατάληψη χώρων διαμορφώνεται στα 12€ ανα τετραγωνικό και στα 6€ ανα τετραγωνικό αντίστοιχα ενώ οι επιχειρήσεις δεν καταβάλουν τέλη για όσο διάστημα τα μαγαζιά τους παραμένουν κλειστά και δεν κάνουν χρήση των συγκεκριμένων χώρων. «Κατόπιν υποδείξεως και του Δημάρχου  αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε το σχετικό αίτημα και να βοηθήσουμε στην πράξη τους επαγγελματίες» είπε ο Κ. Ζωάνος.

Αναφορικά τώρα με τα μειωμένα έσοδα που θα προκύψουν από την απόφαση αυτή ο κ. Ζωάνος δήλωσε ότι έχουν κατατεθεί αιτήματα επιπλέον χρηματοδότησης στα υπουργεία οικονομικών και ναυτιλίας ενώ υπάρχει η δέσμευση ότι το Υπουργείο μετανάστευσης θα καταβάλει άμεσα το ποσό των 26.000€ που οφείλει στο ταμείο από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι το Μάρτιο του 2020.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...