Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
19 C
Chios

Social

Μηχάνημα για γρήγορα τεστ covid-19 από τον Δήμο Χίου στο Σκυλίτσειο (vid)

Το ειδικό μηχάνημα για την διενέργεια των γρήγορων τεστ για τον κορονοϊό προμηθεύεται ο Δήμος της Χίου προκειμένου αυτό να διατεθεί στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Το μηχάνημα, που κόστισε 30.000€ και δίνει την δυνατότητα μέσα σε 1 ώρα να υπάρχουν τα αποτελέσματα για φορείς του νέου κορονοϊού αναμένεται άμεσα στο νησί, με δεδομένο ότι από την Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινούν οι ελεύθερες μετακινήσεις προς τα νησιά.

Το θέμα της υγειονομικής θωράκισης του νησιού συζητήθηκε πρώτο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η Διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου  Ε. Κανταράκη με τον Δήμαρχο Χίου Σ. Κάρμαντζη, παρουσία του αντιπροέδρου του Δ.Σ του Σκυλίτσειου Ε. Μελιτζάνη και του Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Φ. Βιτέλλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της προστασίας τόσο του ντόπιου πληθυσμού όσο και των επισκεπτών από τον covid -19 με τον Δήμαρχο να εκφράζει την έμπρακτη στήριξη του στη διοίκηση του Σκυλίτσειου ενώ όπως ανέφερε η κ. Κανταράκη συζητήθηκε και αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την πρωτοβάθμια αλλά και την τριτοβάθμια περίθαλψη στη Χίο ώστε να μειωθούν οι αεροδιακομιδές.

Περισσότερα Νέα

Διευκρινίσεις απο το Δήμο Χίου για την απαλλαγή των επαγγελματιών απο τα ανταποδοτικά τέλη

Με αφορμή ερωτήματα που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας , επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους δημότες Χίου...

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να καταργήσει το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου»

Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων για το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και την εξασφάλιση...

Τα βρήκαν αρχαιολογία και Δήμος για τη συνέχιση του έργου της οδού Ράλλη

Μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Αρχαιολογίας, των τεχνικών υπηρεσιών  του Δήμου Χίου και παρουσία...