Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
31.9 C
Chios

Social

Μιχαηλίδης σε Στυλιανίδη: Έντονο ενδιαφέρον των ναυτικών της Χίου για τα Ειδικά Τμήματα Εκπαίδευσης στις ΑΕΝ

O Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης ανέδειξε με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Χρήστο Στυλιανίδη το έντονο ενδιαφέρον ναυτικών της Χίου να φοιτήσουν σε Ειδικά Τμήματα Εκπαίδευσης Πλοιάρχων, Μηχανικών, Κυβερνητών και Ηλεκτρολόγων στις ΑΕΝ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης η μη λειτουργία αυτών των Ειδικών Τμημάτων Εκπαίδευσης στις ΑΕΝ της «ναυτομάνας» Χίου έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες δαπάνες και ταλαιπωρία στους Χιώτες ναυτικούς, οι οποίοι προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο των γνώσεών τους, τις δεξιότητες και ικανότητές τους αναγκάζονται να φύγουν από το νησί για να φοιτήσουν σε μακρινά από τις εστίες τους σχολεία επιβαρύνοντάς τους οικονομικά επιπρόσθετα δε να τους απομακρύνει από τις οικογένειές τους το πολύτιμο διάστημα της ανάπαυσής τους εκτός πλοίου.

“Μόνο προβληματισμό και εύλογη απορία μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να μην λειτουργήσουν τα Ειδικά Τμήματα στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και Πλοιάρχων Οινουσσών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κ.Μιχαηλίδη.

Περισσότερα Νέα

Πολιτιστικό καλοκαίρι παντού, υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί  θα απολαύσουν φέτος ντόπιοι και...

«Προεόρτια για το πολιτιστικό καλοκαίρι του 2025 το φετινό πρόγραμμα»

Για ένα "ποιοτικό και πολυσχιδές πολιτιστικό καλοκαίρι" έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Γ.Μαλαφής, τονίζοντας ότι...

Γιορτή αγάπης και προσφοράς στο Ομήρειο (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του...