Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
18 C
Chios

Social

Μια ακόμα γενικόλογη συνάντηση φορέων για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Μπουγδάνος το μεσημέρι της Δευτέρας, με αρκετούς φορείς αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, η σύσκεψη συγκλήθηκε για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, μετά το πάγωμα της επίταξης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφές πλαίσιο από την πλευρά της Περιφέρειας. Μάλιστα όταν ο κ.Μπουγδάνος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κινητοποίησεων απάντησε ότι σκοπός της σημερινής συνάντησης δεν είναι να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

Το γεγονός επεσήμανε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σ.Καμπούρης ζητώντας να ενημερωθεί για το πλαίσιο της συζήτησης με δεδομένο ότι δεν έχει αλλάξει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ζητά μεταξύ άλλων αποσυμφόρηση και καμία νέα δομή.

«Θα πρέπει να συζητήσουμε τι θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στο σχεδιασμό της και δεν αλλάξει θέση» είπε ο κ. Μπουγδάνος, τονίζοντας ότι μπούσουλας είναι η απόφαση του συλλογικού οργάνου και πάνω σε αυτό οι θεσμικοί φορείς θα πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Μάλιστα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ.Αργυρούδη και Σ.Καμπούρης επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης πηγαίνει στις Βρυξέλλες, κάτι που έμαθαν από την τηλεόραση, χωρίς όμως το Συμβούλιο να γνωρίζει το σκοπό και με ποιους θα συναντηθεί.

Το ρεπορτάζ μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην τηλεόραση της «Πατρίδας».

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...