Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη ΒΙΑΛ ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι (vid)

Απο τον Υπουργό Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη

Επιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη στέλνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χίου, με εξαίρεση τον σύμβουλο της ΛΑΣ Γ.Αμπαζή, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων στη ΒΙΑΛ.

Όπως λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π.Μπουγδάνος επτά είναι τα σημεία και τα αιτήματα με στόχο την προστασία τόσο των πολιτών όσο και των  μεταναστών στο νησί.

Μεταξύ αυτών οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν την διάθεση μηχανημάτων και τη διενέργεια ικανοποιητικού αριθμού τεστ τόσο στους μετανάστες όσο και στους εργαζόμενους της ΒΙΑΛ ενώ ζητούμενο είναι να καταγραφούν και να ελεγχθούν και οι μετανάστες που βρίσκονται εκτός του κέντρου.

Παράλληλα ζητούν από το Υπουργείο Μετανάστευσης να προμηθευθεί και να φροντίσει για τη λειτουργία ενός ασθενοφόρου ώστε να μην επιβαρύνεται επιπλέον το ΕΚΑΒ.

«Οφείλει η Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στην αντιμετώπιση του διαφαινόμενου προβλήματος, με τη λήψη όλων των μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία όλων» αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο Π.Μπουγδάνος.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

συναντηθήκαμε σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2020 και  ώρα 13.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού      Συμβουλίου οι 11 εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Χίου, με αφορμή την αυξανόμενη δυναμική κρουσμάτων  Κορωνοϊου  COVID – 19 στη ΒΙΑΛ.

Με το βάρος ευθύνης,   που μας αναλογεί για την προστασία των κατοίκων της Χίου,  ερχόμαστε με την επιστολή μας αυτή να ζητήσουμε την λήψη άμεσων μέτρων κι ενεργειών τόσο από την πλευρά του Υπουργείου σας όσο κι από τα συναρμόδια εμπλεκόμενα Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης της οποίας είστε Μέλος.

            Συγκεκριμένα ζητάμε :

  1. Τη διάθεση μηχανημάτων και όσων τεστ απαιτούνται, με σκοπό τον έλεγχο όχι μόνο του συνόλου των μεταναστών αλλά και των εργαζομένων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

  2. Άμεση ταυτοποίηση και καταγραφή του συνόλου των  μεταναστών που διαμένουν εκτός ΒΙΑΛ και τον έλεγχό τους με τέστ.

  3. Παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κέντρο στο ΚΥΤ , το οποίο θα διαθέτει το απαραίτητο Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά τεχνολογικό εξοπλισμό.

  4. Αξιοποίηση του προσωπικού που διαθέτει ο ΕΟΔΥ στη Χίο για ουσιαστική συνδρομή με πραγματοποίηση τεστ και βοήθεια στο νοσοκομείο της Χίου.

    1. Άμεση προμήθεια ασθενοφόρου και επάνδρωσή του, με διαδικασία κατεπείγουσας ανάγκης, από το Υπουργείο σας, για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα κι αποτελεσματικά οι μεταφορές ασθενών από τη δομή στο Νοσοκομείο της Χίου και να μην επιβαρύνεται η ήδη επιβαρυμένη κίνηση των ασθενοφόρων του νοσοκομείου.

  5. Οι δαπάνες για τις δράσεις αντιμετώπισης να διέπονται από διαδικασίες κατεπείγοντος  , προκειμένου να επιτυγχάνεται άμεση υλοποίηση αυτών κι ανάλογη αποτελεσματικότητα.

  6. Την άμεση απόδοση της χρηματοδότησης των 299.000 Ευρώ προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊου COVID – 19, τα οποία έχουν ήδη αργήσει.

Είναι εύκολο, πιστεύουμε, να κατανοήσετε το μέγεθος της αγωνίας μας,  από τη στιγμή που η μοναδικότητα των στιγμών κτυπάει την πόρτα μας, για πολλοστή  φορά, με ένα βάρος το οποίο δεν θα αντέξει η Τοπική Κοινωνία και οι υποδομές παροχής υγειονομικής περίθαλψης του νησιού μας.

Κε Υπουργέ, η Χίος μας και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σηκώνουν στις πλάτες τους ένα δυσβάσταχτο

φορτίο εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει ως αποτέλεσμα πραγματικότητας .

Οφείλει, λοιπόν, η Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στην αντιμετώπιση του διαφαινόμενου προβλήματος, με τη λήψη όλων των μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία όλων.

Σε αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος συνολικής ανατροπής των δεδομένων τόσο σε υγειονομικό όσο και σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (24/11): 2 νέα κρούσματα στη Χίο, 2.135 πανελλαδικά, 562 διασωληνωμένοι, 101 θάνατοι

Σήμερα Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.135 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων...

Aegean: Καθαρές ζημιές 187,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2020

Ζημίες έναντι κερδών και μείωση κύκλου εργασιών κατέγραψε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Aegean,...

Ζητά αποστρατικοποίηση της Χίου η Τουρκία

Συνεχίζεται η κλιμάκωση στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία, με τρεις Navtex που εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της...