Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
18 C
Chios

Social

Τα Μεστά και τα Μαστιχοχώρια τίμησαν τους Ταξιάρχες (pics)

Πλήθος πιστών από όλα τα Μαστιχοχώρια αλλά και από την πόλη της Χίου συνέρρευσαν το πρωί της Παρασκευής στα Μεστά για τον εορτασμό των Ταξιαρχών του οποίου το όνομα φέρει η εκ των μεγαλυτέρων σε πανελλαδική κλίμακα εκκλησία του χωριού.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων από τον δραστήριο εφημέριο του Ιερού Ναού, Μεστουσοψιαριανού στην καταγωγή, π.Κωνσταντίνο Θηριανό.

Παρόντες ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, οι Αντιπεριφερειάρχες Παντελής Μπουγδάνος και Παντελής Βρουλής, ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων, Γιάννης Ξενάκης και ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε μεταφορά των εικόνων των Ταξιαρχών στην Κεντρική Πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα από τους πιστούς.

Ακολούθησε κέρασμα προς τους τοπικές αρχές. Των εκδηλώσεων επιμελήθηκε η ενοριακή Επιτροπή, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεστών, Γιώργος Αργυρούδης και ο πρώην Πρόεδρος, Ηλίας Αυγουστίδης καθώς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Δημήτρης Παλαιούδης.

Μεταξύ των παρευρισκομένων επιφανείς ετεροδημότες και ομογενείς Μεστούσοι όπως ο πλοιοκτήτης Κωνσταντίνος Λυμπουσάκης και ο ομογενής επιχειρηματίας Νικόλαος Φύλλας παρέα με τον πασίγνωστο τραγουδιστή Αντύπα που επισκέπτεται τακτικά τα τελευταία χρόνια το διάσημο χωριό της Χίου.

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...