Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
24 C
Chios

Social

Μεσίστιες οι σημαίες και πένθιμες καμπάνες για την Αγία Σοφιά (vid)

Σε συμπροσευχή καλεί ο Μητροπολίτης το απόγευμα της Παρασκευής

Ημέρα πένθους για την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό αλλά και όλο τον πολιτισμένο κόσμο η 24η Ιουλίου,  ημέρα κατά την οποία λειτούργησε σαν τζαμί η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Και στη Χίο, όπως και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ελλάδας, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Χίου οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς χτύπησαν πένθιμα στις 12 το μεσημέρι, όπως και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ενώ οι σημαίες της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυμάτιζαν μεσίστιες.  Παράλληλα στο κέντρο των ναών είχε τοποθετηθεί προς προσκύνημα η εικόνα της Παναγίας «Θρηνοδούσης», με το κλίμα να θυμίζει Μεγάλη Παρασκευή.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που άναψε ένα κερί με τους περισσότερους να εκφράζουν την θλίψη και την απογοήτευση τους για την συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας. Να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 19.00 θα ψαλεί η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου με τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο να καλεί τον κόσμο σε συμπροσευχή.

Περισσότερα Νέα

Ολοκληρώθηκε η απολύμανση στο 2ο Δημοτικό του Βροντάδου

Συνεργείο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, χθες Κυριακή 20-09,  διενήργησε ψεκασμό και απολύμανση στο 2ο...

“Δεν χρειάζεται πανικός και υπερβολές απο γονείς και μαθητές”

Ψυχραιμία και λογική συστήνει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, με αφορμή το συμβάν...

100 κουκέτες στο Δήμο Χίου απο το γερμανικό Δήμο St. Ingbert

Στη Χίο βρίσκεται μια ομάδα στελεχών του Δήμου St. Ingbert της Γερμανίας στα πλαίσια της...