Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
24 C
Chios

Social

Μέσα Ιουλίου αναμένεται η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου (vid)

 Σε εγρήγορση είναι ο δικηγορικός σύλλογος της Χίου που συνεχίζει τις προσπάθειες και την άσκηση πίεσης ώστε να προχωρήσει και να επανεκκινήσει το έργο του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.

Όπως λέει η Πρέοδρος Α. Ζαννάρα μετά από έξι χρόνια και 3 διαφορετικές κυβερνήσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της παλιάς εργολαβίας και είναι έτοιμη η επαναδημοπράτηση του έργου για την αποπεράτωση του Δικαστικού. «Υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η δημοπράτηση από το αρμόδιο υπουργείο υποδομών θα γίνει τέλος Ιουνίου και η νεώτερη πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι ο διαγωνισμός θα γίνει μέσα Ιουλίου» λέει η κ. Ζαννάρα, ελπίζοντας να τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Παράλληλα ο δικηγορικός σύλλογος ασκεί πίεση ώστε να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του έργου ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα 10εκ. ευρώ, τα οποία θα αναζητηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή όπως λέει η κ. Ζαννάρα υπάρχει η συνεργασία του Χιώτη υπουργού και βουλευτή Ν.Μηταράκη ενώ συμπαραστάτης σε όλα τα αιτήματα και τα έγγραφα είναι και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Ε.Μερκούρης.

 

Περισσότερα Νέα

Ανάβατος – ο Μυστράς του Αιγαίου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Χίου (vid)

Ο Ανάβατος, ο μεσαιωνικός οικισμός της κεντρικής Χίου ερειπωμένος σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα...

Σύλληψη λόγω υψηλών ντεσιμπέλ

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση σχετική με τη...

Τροποποιούνται λόγω έργων τα δρομολόγια στον Κάμπο

Το Αστικό Κτελ Χίου Α.Ε. ενημερώνει ότι : Στην περιοχή ΚΑΜΠΟΣ (από γηροκομείο μέχρι Χριστό)...