Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Μέσα Ιουλίου αναμένεται η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου (vid)

 Σε εγρήγορση είναι ο δικηγορικός σύλλογος της Χίου που συνεχίζει τις προσπάθειες και την άσκηση πίεσης ώστε να προχωρήσει και να επανεκκινήσει το έργο του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.

Όπως λέει η Πρέοδρος Α. Ζαννάρα μετά από έξι χρόνια και 3 διαφορετικές κυβερνήσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της παλιάς εργολαβίας και είναι έτοιμη η επαναδημοπράτηση του έργου για την αποπεράτωση του Δικαστικού. «Υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η δημοπράτηση από το αρμόδιο υπουργείο υποδομών θα γίνει τέλος Ιουνίου και η νεώτερη πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι ο διαγωνισμός θα γίνει μέσα Ιουλίου» λέει η κ. Ζαννάρα, ελπίζοντας να τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Παράλληλα ο δικηγορικός σύλλογος ασκεί πίεση ώστε να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του έργου ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα 10εκ. ευρώ, τα οποία θα αναζητηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή όπως λέει η κ. Ζαννάρα υπάρχει η συνεργασία του Χιώτη υπουργού και βουλευτή Ν.Μηταράκη ενώ συμπαραστάτης σε όλα τα αιτήματα και τα έγγραφα είναι και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Ε.Μερκούρης.

 

Περισσότερα Νέα

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...

Με 10 λέξεις το μήνυμα του Χίου Μάρκου για την Αγιά Σοφιά

Με μια λιτή δήλωση ο Σεβ.Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκος σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις...