Social

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΡΟΕΣ – ΑΡΓΟΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί έχουν λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας αναφορικά με την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στη Χίο.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο περιστατικό όπου αντιμετώπισε το λιμενικό σώμα έλαβε χώρα την Καθαρά Δευτέρα ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει νέες ροές.

Ωστόσο, με δεδομένη την ελεγχόμενη ακτοπλοϊκή αναχώρηση όπως ορίζει το υπουργείου ναυτιλίας ο αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στη Χίο είναι αυξημένος και αγγίζει τους 2.360.

Χθες αναχώρησαν 182 άτομα με το Blue Star για Πειραιά ενώ σήμερα 128 με προορισμό την Καβάλα. Τέλος σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Πατρίδα» ο Λιμενάρχης Χίου Χρ. Φραγκιας, αναφορικά με το Terra Jet το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση από το υπουργείο για το πότε θα αναχωρήσει ούτε και για τον αριθμό των προσφύγων που θα επιβιβαστούν.

Περισσότερα Νέα

Ε.Βλυσίδου: Σε αυτά τα στοιχεία στηρίχθηκε η εισήγηση για καθαίρεση του Τ.Κουτσοδόντη (vid)

Σε αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων στα οποία στηρίχθηκε η εισήγησή της για παύση των καθηκόντων...

Κ.Μούνδρος: «Δεν θα αντέξουμε και δεύτερη σεζόν με μειωμένο διάδρομο στο αεροδρόμιο» (vid)

Έντονος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις των επαγγελματιών του τουρισμού αναφορικά με το διάστημα της...

Εκτιμήσεις για πάνω από 150.000 Τούρκους επισκέπτες το 2026 (vid)

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει η θερινή σεζόν στη Χίο αναφορικά με τους επισκέπτες...