Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Μεγάλο πρόβλημα για τη Χίο η μη τήρηση καραντίνας από φορείς του κορονοϊού (vid)

«Η Χίος πρέπει να μηδενίσει σε κρούσματα πριν τις γιορτές και το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής

Στην επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση με τον κορονοϊό στη Χίο αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας ότι κάθε χωριό έχει από 2-3 κρούσματα ενώ αρκετές είναι οι οικογένειες που όλα τα μέλη τους νοσούν, ενώ το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη νότια Χίο.

Σύμφωνα με τον κ.Βρουλή, το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη συντονισμού προσθέτοντας ότι προτού υπάρξουν αφίξεις από Αθήνα ενόψει γιορτών αλλά και με το άνοιγμα του τουρισμού, η Χίος θα πρέπει αρχικά να μηδενίσει τα εσωτερικά κρούσματα ενώ κάλεσε τον ΕΟΔΥ να πάρει αποφάσεις. Παράλληλα, έθεσε το θέμα της αύξησης των rapid test, ειδικά των στοχευμένων, και ακολούθως να υπάρξουν έλεγχοι στις πύλες εισόδου.

Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, είναι η μη τήρηση της καραντίνας από επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού με τον ίδιο να σημειώνει ότι ζητήθηκε από την Αστυνομία να ελέγχονται τα άτομα κορονοϊό που παρότι φορείς βγαίνουν εκτός της οικίας τους με κίνδυνο να διασπείρουν περαιτέρω τον ιό.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...