Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
27 C
Chios

Social

Mε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας το προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα

Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν στο φετινό εορτασμό

Διαφορετικός αναμένεται να είναι ο φετινός Παγχιακός εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας, με δεδομένα τα μέτρα που ισχύουν για την προστασία από το νέο κορονοϊό.

Όλες οι παράμετροι του φετινού εορτασμού τέθηκαν και συζητήθηκαν στη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χίου,  παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Μανδάλα να επισημαίνει ότι η είσοδος στο προαύλιο της Αγίας Μαρκέλλας θα γίνεται με χρήση μάσκας. Μάλιστα ο Δήμος θα εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παροχής δωρεάν  υλικού.

Επιπλέον όπως εξήγησε ο Ανέστης Βουδούρης, μέλος της ενοριακής επιτροπής της Αγίας Μαρκέλλας μέσα στον Ιερό Ναό θα μπορεί να βρίσκεται μόνο ο Μητροπολίτης, οι ψάλτες και οι προσκεκλημένοι φορείς ενώ η είσοδος  στο χώρο του προαύλιου θα γίνεται από ένα σημείο.

Αναφορικά με τα μέτρα της Τροχαίας ο διοικητής Π.Καλανδρόπουλος επεσήμανε ότι θα υπάρχει συνεχής έλεγχος και μπλόκα  με την χρήση ζώνης και κράνους να είναι απόλυτα υποχρεωτική. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στα άτομα τα οποία μπορούν να επιβαίνουν στα οχήματα ενώ κάλεσε τους περιπατητές να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τους.

Με αυξημένη δύναμη θα είναι στην περιοχή και η πυροσβεστική υπηρεσία, συνεπικουρούμενη από τις εθελοντικές ομάδες ενώ ο διοικητής Γ.Βουράκης τόνισε ότι τα πρόστιμα για άναμμα πυρκαγιάς είναι πολύ αυστηρά και μπορεί να φτάσουν τα 750€.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου η κ. Ε.Βουτιέρου ανέφερε ότι θα υπάρχει γιατρός και στο προσκύνημα και  κάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί και να τηρήσει τα μέτρα ενώ ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε στα προβλήματα της ραδιοκάλυψης που υπάρχουν στο προσκύνημα  με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η επικοινωνία με το κέντρο του ΕΚΑΒ. Τέλος από την πλευρά του Δήμου έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία και καθαρισμοί  στο προσκύνημα και στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής.

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζει ο Α.Κελεπερτζής στην Α’Βάθμια, αλλαγή με Α.Ευαγγελινό στη Β’Βάθμια Εκπαίδευση

Νέα δεδομένα φέρνει στη Χίο η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Ν.Κεραμέως, για τους 116 Διευθυντές...

Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στον Τσεσμέ (vid)

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην περιοχή βόρεια του Τσεσμέ. Η...

Μπαίνει σε καραντίνα η ΒΙΑΛ έως τις 25 Αυγούστου

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, από...