Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
13.4 C
Chios

Social

Με τυμπανοκρουσίες και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου η κεκλεισμένων των θυρών Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Ευαγγελίστρια (vid)

«Από τις κλεισμένες πόρτες των σπιτιών σας να κρατήσετε την πίστη σας στον Θεό», το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκου

Με τυμπανοκρουσίες και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Ευαγγελίστρια στο πλαίσιο της εορτής της ομώνυμης μεγαλύτερης ενορίας της Χίου.

Στον Ιερό Ναό λειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος μετά του διακόνου του, ο εφημέριος π.Χριστόφορος Γουρλής και δυο ιεροψάλτες.

Πιστοί βρέθηκαν στον δρόμο έξω από τον περίβολο της εκκλησίας και σε απόσταση μεταξύ τους προκειμένου να ακούσουν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, να ακούσουν τα πατρικά λόγια του Σεβασμιωτάτου αλλά και να προσκυνήσουν ατομικά μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκος σημείωσε πως τώρα «νιώθουμε νιώθουμε περαιτέρω την επίσκεψη του Θεού στη ζωή μας που έρχεται να ενδυναμώσει την αδυναμία μας και να δώσει υγεία».

Παρότι κεκλεισμένων των θυρών η Λειτουργία, ο Μητροπολίτης τόνισε «να θυμόμαστε πως ο Χριστός αναστήθηκε από το μνημείο εσφραγισμένου του μνήματος και φανερώθηκε στους μαθητές των θυρών κεκλεισμένων. Ίσως από τις κλεισμένες θύρες να ξαναφανερωθεί ο Χριστός στη ζωή μας όταν εμείς πολλές φορές τον βάλαμε στο περιθώριο».

Κλείνοντας, ζήτησε από τους πιστούς «από τις κλεισμένες πόρτες των σπιτιών σας να κρατήσετε την πίστη σας στον Θεό. Προσευχηθείτε όσο περισσότερο, όσο βαθύτερα και όσο θερμότερα μπορείτε και να περιμένουμε την ευλογημένη μέρα να αρθεί η δοκιμασία».

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Περισσότερα Νέα

Στον θάλαμο SARS ο νεαρός στρατιωτικός, πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

Νεαρός στρατιωτικός είναι το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο. Ο στρατιωτικός που υπηρετεί στη Χίο...

Έκτακτο: Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για 37χρονο άνδρα στρατιωτικό στο...

Πλέγμα αιτημάτων στήριξης της Χίου και γενικότερα των νησιών από τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού καταθέτει ένα πλαίσιο...