Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

Με τυμπανοκρουσίες και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου η κεκλεισμένων των θυρών Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Ευαγγελίστρια (vid)

«Από τις κλεισμένες πόρτες των σπιτιών σας να κρατήσετε την πίστη σας στον Θεό», το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκου

Με τυμπανοκρουσίες και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Ευαγγελίστρια στο πλαίσιο της εορτής της ομώνυμης μεγαλύτερης ενορίας της Χίου.

Στον Ιερό Ναό λειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος μετά του διακόνου του, ο εφημέριος π.Χριστόφορος Γουρλής και δυο ιεροψάλτες.

Πιστοί βρέθηκαν στον δρόμο έξω από τον περίβολο της εκκλησίας και σε απόσταση μεταξύ τους προκειμένου να ακούσουν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, να ακούσουν τα πατρικά λόγια του Σεβασμιωτάτου αλλά και να προσκυνήσουν ατομικά μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκος σημείωσε πως τώρα «νιώθουμε νιώθουμε περαιτέρω την επίσκεψη του Θεού στη ζωή μας που έρχεται να ενδυναμώσει την αδυναμία μας και να δώσει υγεία».

Παρότι κεκλεισμένων των θυρών η Λειτουργία, ο Μητροπολίτης τόνισε «να θυμόμαστε πως ο Χριστός αναστήθηκε από το μνημείο εσφραγισμένου του μνήματος και φανερώθηκε στους μαθητές των θυρών κεκλεισμένων. Ίσως από τις κλεισμένες θύρες να ξαναφανερωθεί ο Χριστός στη ζωή μας όταν εμείς πολλές φορές τον βάλαμε στο περιθώριο».

Κλείνοντας, ζήτησε από τους πιστούς «από τις κλεισμένες πόρτες των σπιτιών σας να κρατήσετε την πίστη σας στον Θεό. Προσευχηθείτε όσο περισσότερο, όσο βαθύτερα και όσο θερμότερα μπορείτε και να περιμένουμε την ευλογημένη μέρα να αρθεί η δοκιμασία».

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Περισσότερα Νέα

Πέτσας για κορονοϊό: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νέο lockdown άφησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στην...

Μόρια: Βίντεο με τους εμπρηστές εν δράσει (vid)

Σε βίντεο, που έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., είναι καταγεγραμμένη η δράση των εμπρηστών...

«Μάσκες χωρίς πιστοποίηση, επικίνδυνο το έλασμα από το ύφασμα για τους μικρούς μαθητές»

Με κοινή δήλωσή τους, οι Νίκος Νύκτας, Δημοτικός Σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού...