Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

«Με το ανανεωμένο Υδροθεραπευτήριο στα Αγιάσματα η Χίος μπαίνει δυναμικά στον χάρτη του ιαματικού τουρισμού» (vid)

Με ειδικό σήμα λειτουργίας και εργασίες βελτίωσης ανανεώνεται το Υδροθεραπευτήριο στα Αγιάσματα.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κώστας Βεργίνας, ανέφερε πως εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ποσά για την έναρξη των εργασιών στο Υδροθεραπευτήριο.

Το Υδροθεραπευτήριο έχει εξασφαλίσει το ειδικό σήμα λειτουργίας οπότε από 1η Ιουλίου θα λειτουργεί για όλη τη χρονιά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ.Βεργίνας, την επόμενη εβδομάδα εφόσον ληφθούν οι εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσει η εκπόνηση γεωφυσικής έρευνας που θα εξετάσει τόσο τη βλάβη που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο στην πηγή από την κακοκαιρία και από τα κύματα της θάλασσας όσο και τη δυναμικότητα της πηγής, για το αν δηλαδή η πηγή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου Υδροθεραπευτηρίου στην περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς, αφού τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα μακρόπνοο σχέδιο για να αξιοποιηθεί το Υδροθεραπευτήριο για τον ιαματικό τουρισμό και την ανάπτυξη της Αμανής, σημείωσε πως εξασφαλίστηκε ένα ποσό από τον προϋπολογισμό της τάξεως των 31.500 ευρώ για να ενίσχυση των δράσεων για την ανάδειξη του Υδροθεραπευτηρίου.

Από αυτό το ποσό, οι 17.500 χιλιάδες ευρώ θα πάνε στη μελέτη, με 5.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΧ στα οποία θα προστεθούν άλλες 5.000 ευρώ από την ΔΗΚΕΧ για τις εργασίες επισκευών ενώ 9.000 ευρώ είναι το ποσό για την αναγκαιότητα της προγραμματικής σύμβασης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής, Σιδερής Ντομάτας, ανέφερε πως τα Αγιάσματα αποτελούσαν προτεραιότητα για την ανάπτυξης της Αμανής αλλά και γενικότερα της Χίου με το νησί μας να μπαίνει δυναμικά στον χάρτη του ιαματικού τουρισμού.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά την Αμανή υπάρχουν επιπλέον 20.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για διάφορες εργασίες όπως στεγανοποίηση της οροφής, αλλαγή σε μπανιέρες, τοποθέτηση μπανιέρας τύπου τζακούζι για ομαδική λούση και άλλες εργασίες βελτίωσης του χώρου.

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...