Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
1.5 C
Chios

Social

Με τιμές και κέφι η πίτα του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής στο ξενοδοχείο Oasis στη Γλυφάδα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου το 2019 και προανήγγειλε αυτές του 2020.

Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος ο οποίος έδωσε το κομμάτι του στον γηραιότερο κάτοικο του Χαλκειούς, τον 96χρονο Γεώργιο Δότη.

Ειδική αναφορά από τον Πρόεδρο, κ.Χονδρογιωργάκη, στην Παναγία Λειαπυργούσαινα και τον Άγιο Χαράλαμπο, τις δυο εκκλησίες του Χαλκειούς που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο φθορών και εμπρησμού το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, τιμήθηκαν οι σπουδαστές Δημήτρης Σαλλιάς και Γιώργος Σωτηράκης, παιδιά του χωριού, όπως και οι κύριοι Ιωακείμ Καλλίκης για την πολυετή του συμπαράσταση στον Σύλλογο και ο παλιός πρόεδρος, Μιχάλης Βαβυλουσάκης, για την εν γένει προσφορά του, ο οποίος μάλιστα ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος.

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ, Αργύρης Κοκκινάκης.

Μετά την κοπή της πίτας η Χιακή Ένωση Ελευσίνας διασκέδασε την εκδήλωση με κάλαντα από την χορωδία και παραδοσιακούς χορούς του αντίστοιχου τμήματος.

Περισσότερα Νέα

«Καμία συζήτηση για δομές στη σύσκεψη με Γεραπετρίτη και Μηταράκη»

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι καμία συζήτηση για κλειστά κέντρα δεν...

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου σε συνεννόηση με όλους τους φορείς (vid)

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2020, το οποίο ανέρχεται...

Έκπτωτος ο εργολάβος της Ι.Χρήστου, σε 5 μήνες επανεκκίνηση εργασιών (vid)

Έκπτωτος κηρύχθηκε οριστικά ο ανάδοχος της οδού Ι.Χρήστου στο αεροδρόμιο, με το Δημοτικό Συμβούλιο να...