Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20.7 C
Chios

Social

Με συζήτηση «έληξε» η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Βροντάδου (vid)

Ικανοιποήθηκε το αίτημα για δεύτερη καθαρίστρια, παραμένουν τα αιτήματα για τη μάσκα τα οποία είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν.

Απετράπη η κατάληψη του Επαγγελματικού Λυκείου Βροντάδου και του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, η οποία επιχειρήθηκε από ομάδες μαθητών το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα κατάληψης των  σχολείων, με αιτήματα που έχουν σχέση με τα μέτρα της πανδημίας του κορονοϊου, όπως τον αριθμό παιδιών ανά τάξη αλλά  και το πρόγραμμα,  σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές κάνουν δυο ώρες μάθημα με χρήση μάσκας.

Στο ΕΠΑΛ του Βροντάδου βρέθηκε νωρίς το πρωί ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινός ο οποίος μίλησε με τα παιδιά, με τον ίδιο να συνιστά στους μαθητές πριν από οιαδήποτε  ενέργεια να μιλούν με τους καθηγητές και τους Διευθυντές τους .

«Η λύση των προβλημάτων βρίσκεται στο διάλογο» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ένα από τα αιτήματα των παιδιών είχε να κάνει με την τοποθέτηση και δεύτερης καθαρίστριας στο σχολείο, κάτι που σε συνεργασία με το Δήμο επετεύχθη.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας διευκρίνισε  ακόμα ότι ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα στα ΕΠΑΛ δεν είναι μεγάλος, με δεδομένο ότι τα περισσότερα μαθήματα είναι κατεύθυνσης και ξεκαθάρισε ότι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν μπαίνει υπό συζήτηση μιας και αυτό το μέτρο συστήνουν οι ειδικοί για την προστασία της διάδοσης του κορονοϊού.

Περισσότερα Νέα

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...

Ερώτηση Μιχαηλίδη-Μπουρνού για τα τμήματα Αεροπορικής Αρχής στο Βόρειο Αιγαίο

Ερώτηση από κοινού με τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ...

Δίωρη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βενιζέλου την Τρίτη

Ο Δήμος Χίου υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο του κλαδέματος των δέντρων, που ακουμπούν τα καλώδια...