Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Με στάση ευθύνης και μακριά από θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Συνέντευξη τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για την πανδημία του κορονοϊού -36 κρούσματα έως τώρα στη Χίο -Η ασφαλής χρήση μάσκας από τα παιδιά, η ανάγκη για εμβολιασμός από εποχικές ασθένειες και η προσαρμογή στην αναγκαία συμπεριφορά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα μέσα του νησιού ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού.

Συνέντευξη Ιατρικού Συλλόγου Χίου για την πανδημία

Συνέντευξη Ιατρικού Συλλόγου Χίου για την πανδημία-Με στάση ευθύνης και μακριά από θεωρίες συνωμοσίαςΘΕΜΑ: https://tvpatrida.gr/me-stasi-eythynis-kai-makria-apo-theories-synomosias/

Posted by Patrida Chios on Tuesday, September 15, 2020

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Μανάρας, αναφέρθηκε στη σημασία να διαμορφωθεί ένα Συντονιστικό Όργανο στο νησί στο οποίο να συμμετέχουν οι αρμόδιοι για τον  συντονισμό όπως η Περιφέρεια, ο Δήμος και το Υπουργείο μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ του κόστους για το τεστ του κορονοϊού με μια μικρή επιβάρυνση από τους πολίτες.

Η Γενική Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, Ευτυχία Μυτιληναίου, διαβεβαίωσε ότι η χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις παγκόσμιες σχετικές μελέτες, είναι απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά όχι μόνο για την προστασία από τον κορονοϊό αλλά και από όλες τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η χρυσή τριάδα των μέτρων και στα σχολεία, πρόσθεσε η κα.Μυτιληναίου, είναι η τήρηση των αποστάσεων, οι κανόνες ατομικής υγιεινής και η χρήση μάσκας ενώ ζήτησε από τους γονείς να ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς των παιδιών τους που προβλέπονται από το εθνικό πρόγραμμα ενώ σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από τα παιδιά, που έχουν προσβληθεί όχι απαραίτητα από κορονοϊό αλλά από ιογενείς λοιμώξεις αναπνευστικού ή  εποχική γρίπη, ζήτησε να τηρηθεί υπεύθυνη στάση χωρίς πανικό με το παιδί να απομονώνεται διακριτικά χωρίς να στοχοποιείται.

Η λοιμωξιολόγος του Σκυλιτσείου, Πένυ Ζώρζου, τόνισε ότι καθώς κινούμαστε προς μια ενδεχομένως δεύτερη φάση του κορονοϊού, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί με τον ιό.

Σχετικά με όσους υποστηρίζουν πως ο κορονοϊός είναι μια απλή γρίπη, η κα Ζώρζου σημείωσε πως ναι μεν ο κορονοϊός είναι γρίπη αλλά αφενός δεν υπάρχει ποσοστό ανοσοποιημένων, οπότε μπορεί να προσβάλει τους πάντες, αφετέρου δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία ή εμβόλιο.

Σχετικά με τα συμπτώματα, αυτά είναι ο βήχας, ο πυρετός, η δύσπνοια και η απότομη έλλειψη όσφρησης ή γεύσης.

Αναφερόμενη στα αριθμητικά δεδομένα, η κα Ζώρζου ανέφερε πως το 80% όσων προσβάλλονται από κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί, μόνο το 20% χρειάζονται νοσηλεία, ένα μικρό ποσοστό απαιτείται να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ ενώ περί το 2% αποβιώνουν.

Όσον αφορά τη Χίο, μέχρι στιγμής τα δηλωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 36, πέντε από αυτά χρειάστηκαν νοσηλεία ενώ μόνο 1 κρούσμα νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...