Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Με παράσταση διαμαρτυρίας θα υποδεχθεί την Μ.Γκάγκα το ΣΕΣΝΟΧ

Στο πλαίσιο επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Χίου την Παρασκευή

Με παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Χίου στις 12:00 και στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 θα υποδεχθεί το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα που θα επισκεφτεί το Σκυλίτσειο την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο ΣΕΣΝΟΧ απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς του νησιού για κοινή δράση.

Η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ:

 Αγαπητοί  Συμπολίτες,

Το ΣΕΣΝΟΧ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την δύσκολη πραγματικότητα που βρίσκονται σήμερα οι υγειονομικοί φορείς του νησιού μας.

Μια πραγματικότητα που αντανακλά στην καθημερινότητα της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας, που σηματοδοτούν τα μεγάλα ζητήματα στις κτηριακές υποδομές βλ. 3ο-4ο  κτήριο της Παθολογικής κλινικής και τη λειτουργία ιατρικών πράξεων σε κοντέινερ,  τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό,  νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό  και διοικητικό προσωπικό, την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του ΕΚΑΒ με προσωπικό και μέσα , την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς   και την ενίσχυση των οικονομικών του Νοσοκομείου  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Μια πραγματικότητα που αναδεικνύει τις δυσκολίες που συναντά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και μία δεκαετία για την περίθαλψη των κατοίκων των νησιών Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών.

Δεν μπορούμε να σιωπούμε στη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του  προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το κράτος.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται και βέβαια να μονιμοποιείται μια απάνθρωπη μεσαιωνική εργασιακή δουλεία.  Να δουλεύουν δίπλα μας συνάδελφοι με ελαστικές μορφές εργασίας, να ζουν και να βιώνουν τα ίδια με μας, να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις να τους εκμεταλλεύονται και να ζουν υπό το καθεστώς του φόβου της απόλυσης.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην πόλη και τα χωριά  εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, βλ. αγροτικά Ιατρεία , ΕΚΑΒ.

Η υπόθεση Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και περίθαλψη  πολιτών πρέπει να βρει την κοινή έκφραση της στην κοινή προσπάθεια των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων  του νησιού, προκειμένου να  διεκδικηθούν  από την κυβέρνηση της ΝΔ τα αυτονόητα, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα   παραμεθόρια νησιά μας.

Το κάλεσμα είναι  για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ των πολιτών των νησιών, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Μόνο ΕΜΕΙΣ με τη δράση μας μπορούμε να ΣΩΘΟΥΜΕ!

Απαιτούμε

  • Ενίσχυση των δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας όλων των εργαζομένων.

  • OXI στις ΣΔΙΤ, και τη λειτουργία των Νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

  • Τροποποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου που θα ανταποκρίνεται στης σημερινές ανάγκες.

  • Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας του Νησιού

  • Άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.

Περισσότερα Νέα

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...

Διήμερο αφηγηματικών παραστάσεων στα Καρδάμυλα

Ο Πολιτιστικός Τομέας της Δ.Ε Καρδαμύλων και η Επιτροπή "Η Χίος Τιμά το '21" ανακοινώνουν...