Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Με ονομασία προέλευσης στην τεράστια αγορά της Κίνας η μαστίχα (vid)

Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Ε.Ε – Κίνας για την προστασία της ονομασίας προέλευσης 100 προϊόντων ανάμεσα στα οποία και η μαστίχα Χίου.

«Δική μας δουλεία είναι η μαστίχα να φεύγει από τη Χίο με ονομασία προέλευσης και να μπαίνει στις αγορές με συγκεκριμένο όνομα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή ακολουθεί ανάλογες ενέργειες που έχουν γίνει σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης της Αμερικής, της Ιαπωνίας της Ινδίας, της Κορέας και της Αυστραλίας. Μάλιστα η Ένωση είχε και παλαιότερα επιχειρήσει να δραστηριοποιηθεί στην τεράστια ασιατική αγορά  ενώ έχει παρουσία και σε εκθέσεις και παρουσιάσεις που γίνονται κατά καιρούς εκεί.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τούμπο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι η κρίση στην οικονομία λόγω του κορονοϊού δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη ζήτηση της μαστίχας, που  συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και μοναδικό πρόβλημα είναι η αύξηση του κόστους των μεταφορικών προς την αγορά της Κορέας.

«Το γεγονός ότι η μαστίχα εμπορεύεται σε αρκετές χώρες είναι μια δικλίδα ασφαλείας για την διάθεση της» καταλήγει ο κ. Τούμπος

Περισσότερα Νέα

Μήνυμα του Κ.Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης...

Οινούσσες: Με τους πρωτοετείς της ΑΕΝ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του "ΌΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940 συμμετείχαν οι πρωτοετείς...

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.547 κρούσματα – 10 νεκροί και 108 διασωληνωμένοι

Στα 1547 εκτινάχθηκαν τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, σχεδόν 300 περισσότερα από χθες, όπως ανακοίνωσε...