Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
20 C
Chios

Social

Με μέτρα προστασίας αλλά σε θολό τοπίο η επαναλειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων (pics & vid)

Με πρωτόγνωρα δεδομένα λειτουργούν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς στον απόηχο της κρίσης του κορονοϊού και της ακύρωσης των εκδηλώσεών τους, προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους ανάμεσα στα διαφορετικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε κάθε δράση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και ο Φάρος Βαρβασίου με την Πρόεδρο, Γεωργία Χούλη, να παρουσιάζει, στην κάμερα της «Πατρίδας», τον διαφοροποιημένο τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου.

Σημάνσεις 2 μέτρων έχουν τοποθετηθεί σε όλο το κτήριο ενώ οι 50 παράθυρα και 5 πόρτες του εντυπωσιακού κτηρίου του Φάρου συμβάλλουν στον εξαερισμό και στην αποφυγή του συνωστισμού.

Η κα Χούλη ανέφερε πως ξεκινάνε μαθήματα σκάκι και πινγκ πόνγκ ενώ γίνεται διερεύνηση για τα μαθήματα χορού ενηλίκων και παιδιών καθώς αφενός πρέπει να καθοριστούν αριθμητικά προκειμένου να συμβαδίζουν με τα μέτρα προστασίας, αφετέρου δεν επιτρέπεται η επαφή.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Φάρου αναφέρθηκε στο θολό τοπίο που ισχύει για τις εκδηλώσεις, καθώς ναι μεν από 1 Ιουλίου επιτρέπεται η λειτουργία των συλλόγων σε εκδηλώσεις και συναυλίες όμως δεν έχουν ξεκαθαριστεί τεχνικά θέματα της διενέργειας των εκδηλώσεων όπως η χρήση πνευστών οργάνων και η συμμετοχή χορωδιών.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...