Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
8.3 C
Chios

Social

Με επιτυχία η εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γεώργιο Σουρή από τον Σύλλογο Πυργουσών Αττικής

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί Χίου» η εκδήλωση-αφιέρωμα στον προφητικό και πάντα επίκαιρο σατυρικό ποιητή Γεώργιο Σουρή,100 χρόνια από τον θάνατό του.

 Στη ζωή και το έργο του Χιώτη ποιητή αναφέρθηκαν η Πρόεδρος του  Συλλόγου, Μαρία Μπρη – Παπαμακαρίου (στην αγάπη και στη σχέση του ποιητή με τη Χίο) και ο ποιητής-λογοτέχνης  Σπύρος Αυλωνίτης  εκ μέρους, της  Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ  καθήλωσε το κοινό, η απαγγελία των ποιημάτων του από τον  ηθοποιό-μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής  Γιάννη Τσική.

Ποιήματα  του  ΣΟΥΡΗ  απέδωσε μελωδικά με την κιθάρα του και ο μουσικοσυνθέτης  Στέφανος Γεωργιάδης.

Ήταν μια εξαιρετική  και όμορφη ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά  που την απόλαυσαν όλοι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυριάκος Ντηνιακός,ο πρώην Δήμαρχος  Μιχάλης Σελέκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσατσαρώνης, ο αντιδήμαρχος  πολιτισμού κος Μάνος Πετούσης,ο αντιδήμαρχος  Οικονομικών  κος  Γιώργος  Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κος Βασίλης Καρατζαφέρης, η Αντιδήμαρχος καθαριότητος κα Μόρφη Σάββα, εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της  ΟΧΣΑ  κος Αργύρης Κοκκινάκης, εκπρόσωποι Χιακών και τοπικών  Συλλόγων, ο Πρόεδρος  του ΨΝΑ  Δρομοκαίτειον  κος  Ισίδωρος  Πρώϊος και πολλοί  άλλοι.

Περισσότερα Νέα

Ο Δ.Μυλωνάδης στο «Λυκαυγές ή Λυκόφως» (vid)

ΛΥΚΑΥΓΕΣ ή ΛΥΚΟΦΩΣ S04E05 ΔΗΜΗΣ ΜΥΛΩΝΑΔΗΣ https://www.youtube.com/watch?v=0Oq8o4xAwB8

Έργα οδικής ασφάλειας 140.000€ δημοπρατεί η Περιφέρεια (vid)

Δυο έργα για την οδική ασφάλεια στο νησί δημοπρατεί η Περιφερειακή ενότητα Χίου.  Πρόκειται για έργα...

Αιμοδοσία προσφοράς και αισιοδοξίας στο Πανεπιστήμιο (vid)

Με αυξημένη προσέλευση και με πολλά χαμόγελα προσήλθαν οι φοιτητές στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία...