Κυριακή, 19 Μάιος 2019
24 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Χρήσιμα συμπεράσματα από την άσκηση «Οινοπίων» στο Σκυλίτσειο

Το πρωί της Παρασκευής

Χρήσιμα συμπεράσματα εξήγαγαν από την άσκηση με την ονομασία ‘Οινοπίων» που πραγματοποιήθηκε το πρωι της Παρασκευής στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη άσκηση εντάσσεται στο  πρόγραμμα ετοιμότητας του ΕΚΕΠΥ, που πραγματοποιεί σε όλα τα νοσοκομεία ανάλογες ασκήσεις . Σύμφωνα με το σενάριο οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είχαν να αντιμετωπίσουν τον σεισμό που εκδηλώθηκε και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να εγκλωβιστούν άτομα στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου.

Την άσκηση, που συντόνιζε η Διοικήτρια Ε.Κανρταράκη, παρακολούθησε  ο διοιηκητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας  Νίκος Παπαευσταθιου, ο  οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση, επισημαίνοντας βέβαια ότι υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης και καλύτερης οργάνωσης.

Ο ίδιος επεσήμανε μάλιστα ότι λόγω της νησιωτικότητας  το Νοσοκομείο της Χίου να είναι αυτάρκες με δεδομένο ότι η βοήθεια από  αλλού δεν μπορεί να έρθει γρήγορα.

Την ικανοποίηση της εξέφρασε και η Διοικήτρια Λ.Κανταράκη, διευκρινίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται άσκηση τέτοιας κλίμακας στο Νοσοκομείο. Ωστόσο οι εντολές που υπάρχουν από το ΕΚΕΠΥ είναι ότι ανάλογη προετοιμασία θα πρέπει να γίνεται σε μηνιαία βάση.

Συμμετοχή στην άσκηση είχε και η πυροσβεστική που κλήθηκε να απεγκλωβίσει άτομα, με τον διοικητή Γ.Βουράκη να επισημαίνει ότι τα λάθη που εντοπίστηκαν είναι εύκολο να διορθωθούν.

 

Περισσότερα Νέα

Το debate των υποψηφίων Δημάρχων στην «Πατρίδα»

Το debate των υποψηφίων Δημάρχων στην "Πατρίδα". Στο studio της "Πατρίδας" βρέθηκαν οι Μανώλης Βουρνούς, Γιάννης...

Ο Νίκος Νύκτας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης» στην «Πατρίδα»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χίου με το Άλμα Ανάπτυξης για το Βόρειο Αιγαίο και επικεφαλής...

Ο Ανδρέας Βεργίτσης, υποψήφιος της Πρωτοβουλίας για τη Χίο, στην «Πατρίδα»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαστιχοχωρίων με την Πρωτοβουλία για τη Χίο και επικεφαλής τον Μανώλη...