Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020
14.8 C
Chios

Social

Με έπαρση του ομοιώματος της πρώτης σημαίας της Απελευθέρωσης και σχολικές γιορτές ξεκίνησε ο εορτασμός των Ελευθερίων

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα.

Το πρωί της Παρασκευής αναρτήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «ομοίωμα» της πρώτης χειροποίητης Σημαίας που υψώθηκε στη Χίο την ημέρα της απελευθέρωσης το 1912.

Ακολούθησαν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τη σημασία της επετείου όπως και σημαιοστολισμός.

Η κάμερα της «Πατρίδας» βρέθηκε στο 1ο Γυμνάστιο Χίου, το 11ο Δημοτικό και το ΕΠΑΛ Χίου (οι δυο τελευταίες φωτογραφίες από το 3ο Δημοτικό Βροντάδου.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές, τους προσκόπους και τους οδηγούς, με επικεφαλής του δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους.

Περισσότερα Νέα

Αναβάλλεται η Γενική Συνελευση των συνταξιούχων ναυτικών

Αναβάλλεται η  προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη γενική συνέλευση των συνταξιούχων Ναυτικών όπως ανακοίνωσε ο...

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αναζητά η μελέτη για τα Αγιάσματα

Με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη της ιαματικής πηγής των Αγιασμάτων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα...

Προσφορά ζωής στην αιμοδοσία του Δήμου Χίου

Με απόλυτα επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο της Χίου με...