Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Με έμφαση στα χωριά ο στρατηγικός σχεδιασμός για την επόμενη δεκαετία (vid)

"Βρέχει χρηματοδοτήσεις" την επόμενη δεκαετία, βασικό πρόβλημα στην αξιοποίηση τους η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Χίου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου της περιόδου 2021- 2023 με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Ξενάκη να αναφέρεται στους στόχους και στις κατευθύνσεις που έχουν τεθεί  αλλά και στα υπάρχοντα προβλήματα.

Ο κ. Ξενάκης ανέφερε ότι εκτός από το νέο ΕΣΠΑ υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα και θα συνεχιστούν σε βάθος δεκαετίας, προσφέροντας την δυνατότητα  στο Δήμο να υλοποιήσει για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις.  Ο Δήμος της Χίου όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει επιλέξει, βάσει και του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, να κινηθεί στοχευμένα σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις  με έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας του νησιού. «Μια από τις περιοχές που έχουμε στο επίκεντρο και θέλουμε να υλοποιήσουμε δράσεις και παρεμβάσεις σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία είναι η Αμανή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξενάκης, προκειμένου να δώσουμε κίνητρα σε νέο κόσμο να επιστρέψει στην περιοχή.

Βασικό εμπόδιο, ωστόσο,  στον σχεδιασμό και στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία και την Διεύθυνση Προγραμματισμού που θα μπορέσει να σχεδιάσει και να “τρέξει” προγράμματα. Είναι ενδεικτικό ότι στην Τεχνική  Υπηρεσία υπάρχει έλλειψη τουλάχιστον 20 ατόμων, με τη Δημοτική Αρχή να προσπαθεί με συμβάσεις να καλύψει το κενό αυτό.

Όσον αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου αξίζει να σημειωθεί ότι σε δεύτερη φάση θα γίνει διαβούλευση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με την Χιακή κοινωνία ώστε να καθοριστούν οι προτεραιότητες, οι οποίες θα ενσωματωθούν στα ετήσια επιχειρησιακά προγράμματα του Δήμου.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...