Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
7 C
Chios

Social

Με αργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί, «στον πάγο» η λειτουργία των υπολοίπων εμβολιαστικών κέντρων (vid)

359 συμπολίτες μας έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί κατά της covid-19, με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς στο ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Βρουλη η λειτουργία των  υπολοίπων εμβολιαστικών κέντρων έχει προς το παρόν «παγώσει» με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός εμβολίων.

Μάλιστα όπως λέει και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ακόμα στο νησί δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, με την ειδική πλατφόρμα μάλιστα να μη δίνει σύντομα ραντεβού για όσους ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν. «Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα και μόλις η Χώρα παραλάβει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εμβολίων η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μιας και οι υποδομές και η εκπαίδευση του προσωπικού έχει γίνει» λέει ο κ. Βρουλής.

Όσον αφορά τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Αμανή ή το κατ’ οίκον εμβολιασμό που ζητά ο  αντιδήμαρχος Κ.Ζωάνος ο ίδιος απάντησε ότι προς το παρόν το αίτημα αυτό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Τέλος για τα νησιά των Οινουσσών και των Ψαρών υπάρχει η πληροφορία για μαζικό εμβολιασμό των κατοίκων τον Φεβρουάριο.

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή συνάντηση της Συμμαχίας Αξιών με το Τοπικό Συμβούλιο Θυμιανών

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με όλες τις Κοινότητες της Χίου η Συμμαχία Αξιών. Έτσι, μετά τις...

Δριμύ «κατηγορώ» των αντιπολιτεύσεων κατά της δημοτικής αρχής για τις 93 προσλήψεις «εξπρές» στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη 93 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας...

Να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

Μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και...