Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Με 3500 φιάλες αίμα και τακτικούς εθελοντές η Χίος «εξάγει» αίμα (vid)

Μια ακόμα αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Με γνώμονα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώθηκε το πρωί της Τρίτης εθελοντική αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, με την συμβολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των φοιτητικών Συλλόγων των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και  Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού  του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην σημασία της εθελοντικής προσφοράς του πιο πολύτιμου αγαθού αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος με την γιατρό της αιμοδοσίας Χ.Κάκαρη να δηλώνει ότι στη Χίο έχει πλέον καθιερωθεί η κουλτούρα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αποτέλεσμα είναι το νησί να είναι αύταρκες σε αίμα, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 3.500 φιάλες αίμα από τις οποίες χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του νησιού οι 2.500.

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι και την περίοδο της καραντίνας η αιμοδοσία «διατήρησε τις δυνάμεις της» και πλέον και με τις εξορμήσεις που προγραμματίζονται  οι άνθρωποι της αιμοδοσίας στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη και των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού.

Επόμενη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, όπως είπε η κ. Άννα Σωτηρίου είναι την Κυριακή στα Μεστά και στις 26 Ιουλίου στην Καλλιμασιά.

Περισσότερα Νέα

Μπαράζ συλλήψεων της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Άνκω

Σειρά συλλήψεων από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου με τη...

Προληπτικοί ψεκασμοί και απολυμάνσεις στο κέντρο της πόλης

Από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης το ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης...

Νέο κρούσμα κορονοιού με νεαρό Χιώτη

Θετικός σε κορονοιό βρέθηκε 30χρονος Χιώτης. Ο νεαρός πραγματοποίησε το τεστ σε κλινική του νησιού μας...