Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Μαζική και δυναμική απάντηση των εκπαιδευτικών στην «αξιολόγηση Κεραμέως»

Με ποσοστά συμμετοχής, που ξεπερνούν το 70% στην Πρωτοβάθμια και το 80%  στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργία των εκπαιδευτικών απέναντι στο νομοσχέδιο για την  αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά και στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε τοπικά στον Οίκο Χίου Διδασκάλου ενώ ακολούθησε πορεία προς τις δυο διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου επιδόθηκαν τα σχετικά ψηφίσματα. «Είναι μια απεργία για την αξιοπρέπεια μας η σημερινή απέναντι στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σ.Σταυρινούδης που επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ μιας εσωτερικής αξιολόγησης όχι όμως στην αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο που θέλει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία.

Στόχος όπως εκτίμησε ο κ. Σταυρινούδης είναι να δημιουργηθούν σχολεία δυο ταχυτήτων, μετατρέποντας τη γνώση σε προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν.  «Λέμε ευθέως στην κ. Κεραμέως να παραιτηθεί καθώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του δημόσιου σχολείου» ξεκαθάρισε ο κ. Σταυρινούδης.

Στην ανάγκη ενός ενωτικού αγώνα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στάθηκε η πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α.Σκούφαλου, τονίζοντας ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ισάξια πρόσβαση στην εκπαίδευση.   «Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία δεν θα περάσουν» κατέληξε η κ. Σκούφαλου, επισημαίνοντας ότι οι στόχοι της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν σωματεία και φορείς, με τον πρόεδρο του Νομαρχιακου τμήματος της ΑΔΕΔΥ Π. Νικήτα να χαιρετίζει τη συμμετοχή στην  απεργία και να επισημαίνει ότι με την αγωγή της κυβέρνησης αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης παιδείας και δάσκαλος Σ.Καμπούρης σημείωσε οτι ο χώρος της εκπαίδευσης απεργεί για τα αυτονόητα, ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

 

Περισσότερα Νέα

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...

Διήμερο αφηγηματικών παραστάσεων στα Καρδάμυλα

Ο Πολιτιστικός Τομέας της Δ.Ε Καρδαμύλων και η Επιτροπή "Η Χίος Τιμά το '21" ανακοινώνουν...