Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
27 C
Chios

Social

«Μάσκες χωρίς πιστοποίηση, επικίνδυνο το έλασμα από το ύφασμα για τους μικρούς μαθητές»

Κοινή δήλωση Νίκου Νύκτα και Γιώργου Αμέντα για τις μάσκες που προμηθεύτηκε ο Δήμος

Με κοινή δήλωσή τους, οι Νίκος Νύκτας, Δημοτικός Σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας και Γιώργος Αμέντας, μέλος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας αναφέρονται στο ζήτημα των μασκών που μοιράστηκαν στους μαθητές από τον Δήμο Χιου οι οποίες, όπως αναφέρουν, «δεν έχουν πιστοποίηση όπως οι προδιαγραφές του Υπουργείου ορίζουν ενώ το έλασμα βγαίνει από το ύφασμα και γίνεται επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές», ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή.

Η δήλωσή τους:

«Η Δημοτική Αρχή και μετά από δική μας προτροπή έκανε πολύ σωστά να προμηθευτεί μάσκες για τους μαθητές. Όμως για ένα τόσο λεπτό ζήτημα, που έχει να κάνει με την υγιεινή και ασφάλεια μικρών παιδιών, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Οι μάσκες δεν έχουν πιστοποίηση όπως οι προδιαγραφές του Υπουργείου ορίζουν. Το έλασμα βγαίνει από το ύφασμα και γίνεται επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές.

Η ΚΕΔΕ είχε πει ότι θα στείλει μάσκες αλλά ακόμα τίποτα. Να θυμίσουμε ότι τα τάμπλετ των μαθητών, δεν τα προμηθεύτηκε  ποτέ ο Δήμος, γιατί θα τα έστελνε η…κυβέρνηση και δεν έπρεπε να βιαστούμε.

Μήπως τελικά η επικοινωνιακή πολιτική προέχει για την σημερινή Δημοτική Αρχή και όχι η ουσία; Ποιος ευθύνεται για αυτή την αστοχία; Ποιες οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής;»

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...