Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
24 C
Chios

Social

«Μας οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους»

Κοντεύει να γίνει καθημερινό πια θέμα η ανεξέλεγκτη δράση των αστυνομικών δυνάμεων. Γεγονότα και συμπεριφορές που δεν περιγράφονται. Αυθαιρεσία, βία χωρίς όριο και τέλος. Κάθε μέρα και ένα βήμα παραπάνω. Που μπορεί να  φθάσει αυτή η κατάσταση; Εδώ  πια δεν είναι κάποια μεμονωμένα περιστατικά  αλλά γενικευμένη δράση που σίγουρα οφείλεται κάπου.

Το προχθεσινό περιστατικό , που αν το προσπεράσουμε και αυτό και μείνουμε σε απλά λόγια ,παραδεχόμαστε ότι πλέον δεν έχουμε δημοκρατία και δεν είμαστε πλέον ασφαλείς ούτε στο σπίτι μας. Το γεγονός :χτύπησε το κουδούνι ενός σπιτιού όπου άνδρες των ΜΑΤ ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι. Το αναμενόμενο ζητήθηκε άδεια εισαγγελέα και στην συνέχεια όταν στο άκουσμα βημάτων στην στέγη του σπιτιού ανέβηκαν να δουν τι συμβαίνει βρέθηκαν δεμένοι ,χτυπημένοι και ακόμα μια κοπέλα δεμένη πισθάγκωνα και με κουκούλα στο κεφάλι. Αυτά όλα σε επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις καινοτόμες ιδέες του και τον αέρα δημοκρατίας που πνέει πάνω από τα κεφάλια μας!

Αναρωτιέμαι, που έχουμε φθάσει ; Γιατί οι ίδιοι αστυνομικοί δεν φέρονταν έτσι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο πολύ πίεσαν τα ένστικτα τους τα προηγούμενα χρόνια που τώρα βγάζουν τα καταπιεσμένα απωθημένα τους; Δεν το λέω εγώ το είπε εκπρόσωπος των αστυνομικών σε τηλεοπτική εκπομπή ότι καταπιέζονταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ σαν απλός πολίτης κάνω κάποια ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι υπόθεση μόνο των θερμόαιμων αστυνομικών-που λίγο πολύ επιχειρείται να αποδοθεί- ,αλλά πολιτική επιλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να επενδύσει στο δόγμα «νόμος και τάξη» ,επιπλέον και  ασφάλεια για να ικανοποιήσει την ακροδεξιά πτέρυγα της. Στο όνομα της ασφάλειας χρησιμοποιεί τους πολίτες πείθοντας τους μέχρι σήμερα ότι όλα γίνονται για το καλό τους .

Αυτό όμως που συμβαίνει πλέον ,ξεφεύγει και είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού ,να καταλάβουν  ότι δεν λύνονται όλα με βία, ξύλο, εξευτελισμό.

Γινόμαστε ως χώρα ρεζίλι διεθνώς και δεν μας αξίζει, όπως δεν μας αξίζει μετά από την πολυετή οικονομική και κοινωνική κρίση και την ημέρα που ολοκληρώνεται , η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της κυβέρνησης της ΝΔ, να δίνονται αυτά τα μηνύματα της υποτιθέμενης κανονικότητας της ΝΔ.

Μιας κανονικότητας με fake αριστεία, βία, αυθαιρεσία ,καταστολή και καταπάτηση κάθε μορφής αξιοπρέπειας και δικαιωμάτων.

Μια τέτοια κοινωνία δεν μας αξίζει!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός: Απαγορεύονται οι λιτανείες ενόψει Δεκαπενταύγουστου και οι όρθιοι στα μπαρ

Νέα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής...

Μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Β.Αιγαίου και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (vid)

Επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας αναφορικά με τον μειωμένο ΦΠΑ και το μεταφορικό...

Βγήκαν από το σκοτάδι Πυργί και Αρμόλια (vid)

Σε σειρά παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία της πόλης και σε χωριά προχωρά η Διεύθυνση...