Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
29.9 C
Chios

Social

«Μας εξέπληξε η αποχή – Οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν αλλά μας προβληματίζει το ποσοστό» (vid)

Στον ζωντανό εκλογικό μαραθώνιο του Politischios.gr και της Πατρίδας, ο Λευτέρης Μπλάτζιος σχολίασε τη χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές και την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της πολιτικής συνείδησης των πολιτών.

Ο κ. Μπλάτζιος ανέφερε ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές ήταν κάτω από το 40%, κάτι που χαρακτήρισε ως συγκλονιστικό. Εξήγησε ότι η αποχή δεν ευνοεί το πρώτο κόμμα, καθώς οι ψηφοφόροι που απέχουν συχνά ανήκουν σε παραδοσιακά κόμματα.

Ο κ. Μπλάτζιος τόνισε ότι πολλοί πολίτες επιλέγουν να μην ψηφίσουν λόγω απογοήτευσης από την πολιτική σκηνή, κάτι που ευνοεί τα κόμματα με υψηλή συσπείρωση. Αναφέρθηκε στη χαλαρότητα που χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όπου οι πολίτες είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Ο κ. Μπλάτζιος υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθούν οι πολίτες τη σημασία των ευρωεκλογών, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους.

Τόνισε ότι τα κόμματα πρέπει να ενημερώσουν καλύτερα τους πολίτες για τις επιπτώσεις αυτών των εκλογών.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μπλάτζιος σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες, το κόμμα παραμένει πρώτο, αν και η αποχή και η χαλαρότητα έχουν οδηγήσει σε διαρροές προς τα δεξιά κόμματα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν οι εκλογές ήταν εθνικές, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν υψηλότερα, όπως και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μπλάτζιος κάλεσε τα κόμματα να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα των ευρωεκλογών και να εργαστούν για την ενίσχυση της πολιτικής συμμετοχής των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Περισσότερα Νέα

Γιορτή αγάπης και προσφοράς στο Ομήρειο

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του...

«Μελωδίες… ως το ηλιοβασίλεμα»: Συναυλία από το τμήμα παιδικής χορωδίας της Φιλαρμονικής

«Μελωδίες… ως το ηλιοβασίλεμα», είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιήσει το τμήμα παιδικής...

Γ.Μαλαφής: «Δεν ζητήσαμε εμείς την αύξηση των 5 ευρώ στα τέλη λιμανιών» (vid)

Στην απροειδοποίητη επιβάρυνση των 5 ευρώ στα τέλη των λιμανιών των νησιών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος...