Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

Λύση για τους ανεμοφράκτες στα μαγαζιά της παραλίας προωθεί το Λιμενικό Ταμείο (vid)

Λύση στο πρόβλημα με τους ανεμοφράκτες της παραλίας αναζητά το λιμενικό ταμείο και οι επαγγελματίες που βλέπουν μια δύσκολη περίοδο να ξεκινά και στην οποία η χρήση των εξωτερικών χώρων θα είναι απαραίτητη προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του λιμενικού ταμείου σε συνεννόηση με την αρχαιολογία επεξεργάζεται πρόταση την οποία  την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει για διαβούλευση στους εκπροσώπους των επαγγελματιών της παραλίας ώστε να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κυριάκο Ζωάνο η πρόταση προβλέπει την τοποθέτηση ανεμοφρακτών με βασική προϋπόθεση ότι αυτοί δεν θα «ακουμπάνε» πάνω στα κτήρια αλλα θα υπάρχει ένα μικρό κενό.«Θα περιορίζεται και θα προφυλάσσεται ο χώρος από τα καιρικά φαινόμενα με την προϋπόθεση ότι οι κατασκευές δεν θα εφάπτονται των κτηρίων και θα υπάρχει άνοιγμα στη θέση της πόρτας»  δήλωσε ο κ. Ζωάνος.

Παράλληλα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής  αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων   σε επιχειρήσεις λόγω του covid-19.

Περισσότερα Νέα

«Εξ’ αποστάσεως» εξυπηρέτηση….με καλάθι στο Δήμο Χίου

Έναν διαφορετικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες, χωρίς να εισέρχονται στο κτήριο του ΚΕΠ,...

Μονόδρομος το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τους Χιώτες καταστηματάρχες

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι έμποροι και επιχειρηματίες που βλέπουν ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα καθυστερήσει,...

«Η άφιξη προσφύγων/μεταναστών στα Κεραμεία καταρρίπτει το μύθευμα κυβέρνησης και Ν.Μηταράκη» (vid)

Ως απόδειξη της κατάρρευσης του «μυθεύματος κυβέρνησης και Νότη Μηταράκη» για αποτελεσματική προστασία των συνόρων...