Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
12.4 C
Chios

Social

Λύγισε ο Τσιόδρας: «Είναι το θαύμα της ιατρικής-Δεν θα υπήρχαμε χωρίς γιαγιάδες και παππούδες» (vid)

Πρόκειται για το πρόσωπο των ημερών, που σε ημερήσια βάση στις 18:00, έχει το βαρύ φορτίο να ανακοινώνει την πορεία της υγείας ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορoνοϊό, αλλά και για τα νέα κρούσματα που καταγράφονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η σημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν διαφορετική.

Ο λόγος ήταν η ανάγκη που ένιωσε να εξηγήσει το πραγματικό θαύμα της ιατρικές στο έτος 2020, φέρνοντας στο τραπέζι την απάντηση που έδωσε σε έναν συνάδελφό του, αναφορικά με τη «φασαρία» που γίνεται για «ηλικιωμένους ανθρώπους».

«Μου έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους καταξιωμένους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μου είπε πως κάνουμε πολύ μεγάλη φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανήμπορους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. Η απάντηση που δίνω και την αφήνω στην κρίση σας, είναι ότι το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους (σ.σ. στο σημείο αυτό κόπιασε)… είναι μανάδες και πατεράδες μας. Είναι γιαγιάδες και παππούδες. Τους τιμούμε και τους σεβόμαστε όλους. Τους προστατεύουμε όλους, αλλά κατ’ εξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Περισσότερα Νέα

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, όπως ενημέρωσε η...

Κορονοϊός: Στους 73 οι θάνατοι, 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.735 συνολικά

Στους 73 πλέον οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 62 νέα επιβεβαιωμένα...

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...